pikatchu eller charmander? that's the question...

Jag skulle bara vilja lägga till lite av det jag egentligen gjorde idag, FÖRUTOM mitt läskiga prov som jag kan lova er att jag inte kommer prata mer om.

Jo, men som sagt det blev *hmrhhrm* på morgonen. Efter det lite (fullt godkänd när det gäller skolmats-) potatismos med knaprig torsk, majonäs med gräslök (enligt amanda) och finhackad gurka. Med mat i magen bar det av till de gulliga små paviljongerna(barackerna..) ute på vår skolgård där det räknades matte utav bara den.

Efter den lilla skoldagen gick jag, malva, sandra och amanda hem till malva. Mycket mycket trevligt att få se vart lilla malvan håller till! När vi var där passade vi på att :
-dricka sött hångelte
-titta på härliga utlandsresekort från chile
-baka en underbar smetkaka (skulle bli kladdkaka)
-drog några "smoke on the water" på elgitarren
-blodade ner hela malvas golv
-diskuterade vilken pokémon som var bäst med malvas lillebror

Kvällen tillbringades, mycket ovanligt nog i mitt eget hem. Jag tror ändå att det var aningen nyttigt för oss flickor, våra "fredagsdejter" kan ju inte utspela sig varenda fredag ;) ,jag menar jag måste ju faktiskt vattna blommorna ibland också.

 
Hejs!  *-*

Måns, min läskiga lärare.

Jojjomen. Då var det fredag igen. Vad kan jag dra för slutsats av denna trevliga (dock lite för slaskiga) dag?

Hmm, jo men vi skulle ju kunna börja med det absolut underbara jätte jätte trevliga "riksdag och regerings- provet". Ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag var den ända som gick ut ur skrivsalsdörren med en stor och äcklig klump i magen, eller vad säger du amanda? Jag vet inte hur han lyckas, men det gör han i alla fall, min samhällskunskaps- / f.d. historia och medieanalys- lärare, Måns.

Jag tycker faktiskt att han är en väldigt läskig lärare. Från och med dag ett i ettan (he he :P) kunde han varenda namn i klassrummet helt utantill. Jag menar, det är ju inte mänskligt. Han är expert på att förstå sig på elevers personligheter, kan läsa av minsta lilla rörelse man gör i klassrummet, ansiktsuttryck, tonläge på rösten, blickar, ja, precis ALLT kan han läsa av och förstå. Tro inte att jag är tokig, nej detta är helt sant.

Jag kan ge ett exempel: Om han ställer en fråga och blickar ut över klassrummet, så sitter ju alla med blickarna ner i en jätteintressant sida i samboken och stirrar. Då ställer han självklart frågan till den som försöker undvika honom mest. Så om man vill undvika att svara på måns frågor, så säger jag bara, titta på honom, då frågar han dig inte.

Han lyckas även verkligen varenda lektion med att få sina elevers uppmärksamhet, även om det han pratar om kan handla om en av hans "knarkar-historier" eller något helt annat än det ämne som vi egentligen håller på med. Han kommer alltid försent, drar alltid över tiden, lovar alltid att vi ska få kompensation för detta (även om vi måsta vara uppe i ca 2 hela dagars ledighet just nu) och är alltid minst en månad efter med att dela ut våra prov som vi gjort.

Som amanda sade tidigare idag om provet: "han kan verkligen läsa av ens svagheter" , vilket hon har helt rätt i.

Häromdan så skulle han visa hur han sätter betyg och hur han tänker......
Efter ca fem minuters genomgång slutade det med att alla satt och stirrade på en sofia och amanda som satt och gapskrattade längst bak i klassrummet.

Måns är verkligen en speciell lärare, som är en elevs mardröm men som samtidigt är storfavoriten bland lärarna. Om jag blir lärare (vilket jag har i en liten baktanke) så vill jag bli som Måns.

Jahapp, det började med att amanda sa till mig att fortsätta med bloggingen, och vad slutade det i? Jo, en uppsatts om min lärare, inte alls enligt planerna. Jaja, det kan ju inte alltid bli enligt planerna, jag kommer ju inte få mvg på dagens prov.

For the moment, so long! :D

En fullbordad fredag

Jaha, så var ännu en dag av mitt liv slut. Ska jag erkänna så blev jag faktiskt lite rädd idag, i skolan. Det var nämligen under den första lektionen, naturkunskapen som jag blev lite skraj på. Inte "AAAAAAAAAAAAA-skraj" utan mer som att hjärtat bultade i en ovanligt hör hastighet och att pulsen steg, ja,  jag fick faktiskt nästan lite ont i magen till och med.

Frågor som:

-Om universum skapades av Big Bang, vad fanns det då innan Big Bang? Om det finns en skapelse, så finns det också en skapare.
-Hur stort är Universum?
 .....ställdes under denna lektion, sådana frågor som man inte kan svara på, ja nästan blir helt galen på.

Jag gillar inte sådant. Däremot så älskar jag rymden och är fascinerad av dess ljusa små prickar i detta stora mörka...Men frågorna, nej tack. Jag mår bara illa.

Annars så har det varit en fullt godkänd dag;
-Underbara chickenbits till lunch
-Härlig repitition av kapitel 5 i matten
-Mysigt teatertittande (på tv) under svenskalektionen
-Ljuvligt dopp i fyrishovs utomlandsliknande pooler med fina vänner
-Trevligt playstationspelande hos en viss liten Sandra
-Häftig (eller hur Amanda? haha ) promenad på kvällskvisten med bror min, lilla Christoffer och Amanda

Mm, en fullbordad fredag är vad jag skulle kalla denna dag.

Nej, nu mina vänner är det dags, (att gå upp om 5.38 timmar, yes! )

sussis!  <3


En blogg har födits!

Idag har ännu en blogg födits! Jag säger  välkommen till bloggvärlden Petra! :D

Trampa vatten dagen till ära.

Ni får ursäkta mig för mitt alldeles för långa uppehåll på min lilla blogg. Och med ni så menar jag ni, få, några, små och nästan helt obefintliga trogna läsare som orkar ögna igenom en stressad flickas tråkiga blogg en tröttsam eftermiddag efter skolan.

Idag hade vi en "stress-hantering" -slektion på matten. Jag vet inte riktigt hur inspererad/ mycket jag lärde mig av detta, men det var skönt att slippa en lektion iallafall.

Det var inte det ända speciella som hände dagen till ära. Nej, idag var det dags för våran klass att besöka fyrishov. Det blev lite "trampa vatten" eller nja, inte så lite, faktiskt i hela 12 minuter...sedan så blev det även lite flyta å längddykning. Trevligt trevligt. Men nu så tänkte Linus dra med mej, Sandra, Lisa och Amanda (?) till badet på fredag igen för lite fuskträning, vilket definitivt kan behövas..

Annars så var det för övrigt en helt vanlig dag, dock ingen träning på kvällen, utan istället plugg som kompensation.

Ja, nej, tack och hej leverpastej.


Happy new year!!

Mjaa, då var det 2008. Om man smakar på ordet (?) 2008 en stund så får jag för mig att det här kommer att bli ett lyckat, lärorikt och riktigt kul år! Låt oss hoppas att den tanken slår in.

När det gäller nyårslöften så är jag aningen besviken på mig själv. Det blev inget riktigt ordentligt nyårslöfte som jag känner att detta vill jag verkligen göra. Nepp, så det får nog bli nått i stil med att försöka komma på ett nyårslöfte att ha till 2009 sorgligt nog..

För att sammanfatta den trevliga gårdagen som mestadels spenderades ute i Almunge så var det en mycket lyckad kväll.

Allt började med att jag, Sandra och Amanda kom hem till Sandra för att fixa oss i ordning, åkte sedan in till stan vid fem-tiden. Vi åkte hem till Joppe, Sandras kille och skapade en, om jag får säga det själv, mycket trevlig liten middag innehållande fläskfilé, kroketter, kryddig bearnaise, en konstig blandsallad (dock med oerhört finskurna tomater) och till sist en enkel, men oerhört god chokladpudding med en klick grädde till. Efter en hel del pianoklinkande, njutning av sandras "smör-grädde" och efter att vi kollat hur många som fick plats inne på joppes toalett (5 pers! ) så lämnade vi Sandra, Joppe och hans kompis Johan som skulle vidare på annat, och begav oss mot stationen.

Efter att man blivit 25 kronor fattigare satt vi äntligen på Knutby-bussen som skulle leda oss genom mörka skogar och slingriga vägar till vår klasskompis Lisa som skulle hålla i festen.

Om jag får säga det själv så är jag nog ganska så stolt att bo i Storvreta då jag igår insåg att det finns värre hålor. Vägar som "strandet", "järnvägsövergången", "huggsta" , "vedyxa" skymtades på bussens elektroniska skylt.

Ca 35 minuter senare stod vi framför ett mörkt Coop Nära och runt omkring oss sågs upplysta villor, öde vägar och en minigolfbana. Vi insåg att vi kommit rätt först då vi hörde en litet litet röst långt långt bort på en liten liten väg som (som tur var) tillhörde Lisa.

När vi kom dit fick vi träffa: Lisa, Martin, Madde, Mia, Falle, Olof, Johan,Dogge och Markus. Efter mycket hälsande så blev det tacos-ätning för våran del, som vi faktiskt fick i oss, trots vår tidigare middag. Sedan blev det frågesport, som innebar att man skulle satsa på den personen man trodde skulle vinna i en viss gren. Frågor som "vem har det bästa suget?", "vem fixar ett ägg snabbast?", "vems pung väger mest?" , "vems bak luktar bäst?" stod på papperet. Dessa skulle självklart sedan bli upp till bevis, så det blev som en 5-kamp samtidigt. Riktigt trevligt faktiskt!

Efter tävlingen, där en av vinnarna var Amanda :) , så blev det singstar ända fram till 12-slaget. D.v.s. vi sjöng tills rösterna sprack totalt i ca 3-4 timmar. Yes. Vid 12-slaget smälldes en stor tjock låda utanför Lisa, som innehöll 16 superfina raketer! Så efter mycket smsande, skålande och en aning nackspärr återgick vi till Lisas soffor framför singstaret igen. Den här gången sjöng vi till ca fem-tiden någon gång och hann däremellan göra en våffelsmet att ha till morgonen efter, eller jag menar samma dag.

Imorse klockan elva steg man upp, stel, mest på grund av att jag hade legat med halva kroppen utanför sängen under natten / morgonen. Men det blev i alla fall våfflor till frukost med härlig hallonsylt! Jag tror inte det finns någon bättre start på dagen.. Möjligtvis omelett, det är inte heller fel.

Nej, det här inlägget blev lite lite för mycket jättelångt än vad jag hade tänkt mig. Ash då, kan vara skönt att skriva av sig ibland också. Ja nej, nu gott folk,är tiden inne att jag börjar städa mitt rum. 

Så, pusshej!    <3 

RSS 2.0