mattenörd


Alltid lika skönt att slå sig ner framför datorn med en träning i kroppen. Det vettiga för dagen kan då bockas av.

Apropå vettigt så har våra matematikföreläsningar gått av stapeln för andra terminen i rad. Transformmetoder, sannolikhet och statistik och slutligen diskret matematik är de tre kurser vi ska ta oss igenom i höst. Ja, i alla fall försöka.

Men eftersom jag redan ligger tre omtentor back så är det fan dags att ta tag i det här med matten nu. Skittidigt plugg imorn med mattevännerna för att sedan ödsla alldeles för mycket pengar på alkohol på kvällen. Good plan.

hjärta





Miskovskytiggande


Älskar att Lisa Miskovsky faktiskt sitter och toktigger pengar i spotify. Rent och ärligt. Ska lyssna på hennes låt bara därför.

Lisa Miskovsky – Lover - Radio Edit

Verksamhetsförlagdutbildnings-party


Skön kväll igår. Planen var att vi skulle hamna på nation, men så blev inte riktigt fallet.

Efter den sjukt tunga förlusten mot östhammar igår förtjänades en helkväll med mattegänget. Den inleddes i flogstas låghus med hemmagjord sushi och en hel del alias. Mycket mycket trevligt.

Runt tolv-snåret kom beslutet om att v-dalas velvet var vårat mål för kvällen. En lång och ganska ranglig cykeltur senare stod vi utanför velvet, tyvärr blev ingången problematisk då en viss liten Rebecka är duktig på att kasta iväg sitt kårleg. Kvällen var dock inte förlorad för det.
Tillsammans med en Daniel och en Jacob bar det av mot det gamla hederliga "förfestnärmanärartonochintekanfixaegensprit"-stället Terassen. Väldigt fin avslutning på en helskön kväll.


Nu är jag bakfull och ska aldrig i hela mitt liv dricka igen. Godnatt.


Du är REALISTEN


Du låter dig inte luras ev det senaste skriket eller medias skräckrapporteringar. Du har koll på läget och har ett sinne för detaljer.

Du är typen som sparar i fonder istället för aktier. Mest troligt är, eller var, du klassens plugghäst och du har alltid velat göra bra ifrån dig. På Facebook är du nogra med din integritet och har stenkoll på vem som får se vad på din profil.


Din choklad är Daim - äts oftast av viljestarka karaktärer.

Det var som tusan. Gör testet du med.
http://marabou.se/


elever lever(erar)


Haha, fan vad jag älskar mina elever. Hade precis en utvärdering med dom i slutet av lektionen, och nu när jag sitter och bläddrar igenom papper efter papper, så påminns man verkligen vilket sjukt härligt yrke som väntar i livet. Nu är det bara två dagar kvar också. Shit vad jag kommer sakna de små rackarna.

Den svenska björnstammen


Hur sjukligt trött som helst släpar man sig hem efter en äckligt lång och regnig bussresa från en heldag på praktiken. Kliver över dörrkarmen, klär av mig, slänger mig ganska osmidigt på den lika inbjudande säng som den varit imorse, suckar djupt. Tänker igenom alla saker jag måste fixa till morgondagen, får en gnutta huvudvärk av hjärnjobbandet. 

Dras mot datorn, fyller flikarna med de "vanliga internetsidorna", drar igång spotify i vanlig ordning. Som vanligt var det onormalt mycket reklam, men för en gångs skull så tipsade dom om ett visst band*. Nämligen Den svenska björnstammen. Låtlyssnande efter låtlyssnande, blev jag mer och mer människa. Och nu sitter jag här, som en nyfödd själ, redo för ungefär vad fan som helst.

Lyssna på dom för fan.
Den svenska björnstammen – Allting kommer bli bra


*Tänk att helvetes-spotifyreklamen kunde ha en minismula positivitet i sig. Superskräll.

 


ingen sockerbit


Nä. Nu pallar jag faktiskt inte gå upp såhär tidigt längre. Det kan inte vara nyttigt. Det var sjukt frestande att följa Jacobs förslag imorse, "Ska vi skita i det?". Men som han själv skulle ha sagt, tur att man inte är gjord av socker.

Nä, nu är det bara sista veckan kvar av dessa tidiga uppstigningar. Bit ihop nu för FA-AN.

fummel


Ännu en torsdagskväll. Ännu ett lite för varmt bad. Ännu två rostade mackor och varm oboy. Ännu ett lektionsplanerande. Ännu mer facebookande. Ännu mer ångest över att jag fortfarande inte har gått och lagt mig. Så sov gott.

Tors dag


Helt sjukt vad snabbt tiden går. Det är redan torsdag och jag har knappt hunnit nyktra till från förra helgen.

Så vad händer i helgen då?, som är en av de tre absolut vanligaste frågorna i världen.* Garanterat.
Mja, just nu ser det relativt tomt ut i kalendern förutom ett litet hemmakalas på fredag, gottsundamatch och pizzamys på lördag och söndag bjuder på handboll och chillaxing. Får se om fler saker dyker upp. Mitt mål är iallafall att dansa igenom helgen i nyktert tillstånd. Jag älskar mornarna utan bakfylla. Is najs.


*De andra två måste ju vara vad heter du, och hur mår du?




guden Tor


fyrishovskrällen


Kom precis hem från Fyrishov som bjöd på ett sm-vinnande, samt europacup-segrande-Storvreta spelandes mot Dalen. Hyllningar i tonvis innan matchstart, blommor och blad och stående ovationer. Oja oja. Synd bara att sm-mästarna går och förlorar med 5-4.

Två matcher, två dagar i rad som går åt pipsvängen. Det tär på lite på tålamodet. Fast det kommer bara att leda till att vi ska visa ännu mer var skåpet ska stå på lördagmorgon. I allianshallen. Med Gottsunda fäst i blicken. Då, blir det match.


angående matchen


Sämst Sverige. SÄMST!

en tripp till enköping













innebandy hej hej innebandy


Mmm. Gud vad jag älskar att vakna upp i mänsklig tid, fri från huvuddunk eller någon form av bakfylla.
Tjejmiddagen ute i Almunge igår var riktigt mysig med utsökta pajer, teknologdanser, trumspelande, presentöppning och socialt umgänge med härliga studenter. En kväll utan alkohol och medföljande bj-utgång för en gångs skull. Stolt tjej.

Nä, nu är det dags att tagga till på allvar. Idag är det match mot Enköping som gäller, mina största ärkerivaler (iallafall vad gäller bussväg).


Önska mig lycka till.


att sättas på prov


Sitter här helt ensam med min juiceflaska på arbetsrummet och glor.
Målet är egentligen att skapa ett prov till fordonsettorna under de här rast-minutrarna. Men det är svårt att göra ett prov när man aldrig gjort det förut. Man har en så sjukt stor makt egentligen när man tänker efter. Svårighetsgraden är det jag och endast jag som sätter. Vilket inte blir mycket lättare när alla kan olika mycket. Det får inte vara för svårt, men samtidigt absolut inte för lätt. Gah.

Jag går nog och äter lunch så kanske provet gör sig själv istället. Bra beslut.

fysen


Träning. Så stört skön känsla man har i kroppen efter ett riktigt hårt och tufft fyspass i en av storvretas slitna gympahallar. Helt finito i kroppen, svett som flödar i mängder och en sjuk träningsvärk som bara ligger och väntar på en. Underbart.

bekvämlighet


Fy fan vad trött man kan vara. Då är ju i för sig tv4play.se och euroshopper-choklad de mest genialiska uppfinningarna i världen. I love you guys.

pärlor



Sagor för barnen som är som du
om en tunnel i ljusets slut
Jag är din vän och vi lär oss av varann
det är ett av skälen
Ge dom ett finger och värm min hand
i ett iskallt IKEA-land
Du är min vän och vi lär oss av varann
bara ett av skälen, ett av skälen,
ett av skälen, ett av skälen

Så snurra min jord min igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
vilken färg har själen
Snurra min jord min igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
vilken färg har själen älskling


a.c.



if you can dream it
you can be it

myshelg


Såja, lite måndag igen. Vecka nummer fem i vfu-ordningen. Alltså 3 veckor kvar. Idag kom en man och kikade på mig när jag undervisade också. Det var lite läskigt till en början men det gick bra. Bättre än vad jag hade räknat med till och med. Kanske för att det var min gamla mattelärare. Skräll.

Helgen var iallafall sammanfattningsvis kalasbra.
Fredagen inledde fint med en trip på stan med småflickor för att sedan avslutas med snitt-mingel och hemmagjord sangria i Sunnersta bland trevligt folk. Fint avslut på ÖG:s med en ytterst ovanlig hemresa.
Lördagen fortsatte med partande, denna gång i Knivsta. Först en sväng till Vattholma för att se om brorsan sköter sig på innebandyplanen, sedan utsökt middag med spel och andra trevligheter bland skönt folk. Dock lite sned avslutning från Sofias sida. Shit happens.
Söndag, allas våran bakisdag, mest Sofias denna dag, bjöd på en het handbollsmatch på Stenhagens nya, relativt hala gympasalsgolv. Pojkvänsmys med tacos på kvällskvisten.

Mm. Och nu är det som sagt måndag. Precis som det borde vara efter en söndag. Men nu, ladda för tisdag.
Natti.


jag dör


BAKFULL

RSS 2.0