thåström


om idag inte var en ändlös landsväg

och inatt en vild och krokig stig

om imorgon inte kändes så oändlig

då är ensamhet ett ord som inte finns.




dagens hemsida


http://www.klockren.nu/

Hannes är min idol.

inga måsten


För ungefär precis en sekund sedan tänkte jag gå ifrån datorn och ta tag i äckelböckerna för att glutta i dom. Sen stannade jag och kände efter lite. Den där äckliga ångest-känslan som alltid har funnits där nu var avliden.

Känns så hilma konstigt att inte ha något att plugga till. Det finns inga måsten nu på tre och en halv månad framöver. Jag älskar det.

besök i huvudstaden


Jahaja. Heldag i Stockholm igår. Riktigt mysigt att bara glida runt i våra fina huvfudstad utan stress, utan faktiskt hinna njuta lite av alla hetsande människor, äckliga brats, fina gamla byggnader, goda mat och ovanliga affärer. Fast som vanligt så var man där av en anledning, jag skulle nämligen vara globen.

Jag fick det i födelsedagspresent, alltså ett åk i glasbollen skyview som det heter. 130 meter över ytan i 17 minuter. Inget fjuttigt fritt fall det där inte. I alla fall, en häftig upplevelse även om man fick lite svindel på köpet. Men det var det värt. Inte alla som kan säga att dom varit på globen inte.


Skyview


the winner


Happ. Man får väl lov och gratulera då Tyskland.

3 x tentafest

Sitter just nu i Annas rum och tafsar på hennes dator. Jag har vin bredvid mig. Mat som luktar gott i köket. Och en massa fina vänner som sitter och väntar på mig. Framför allt så har jag sommarlov. Tror inte världen kan bli bättre?

final?


Sådär ja, ALDRIG MERA SVT.


eurovision songcontest 2010


Sitter och smågluttar lite på min typ 5 tums-tv-skärm som visar Eurovision songcontest, samtidigt som jag "flitigt" studerar. Det är typ semifinal idag och Anna är på plats nummer sex. Har inte varit insatt överhuvudtaget i melodifestivalen i år, vet inte riktigt varför, eller jo, för att Petra cp-Mede var programledare.

Iallafall, av de 11 bidrag som jag sett snuttar av hittills så undrar jag bara, vad hände? Har människan tappat bort definitionen för musik eller har precis alla gått och blivit döva såhär på senare år? Jag fastnade aldrig riktigt för Annas låt, men om hon inte kommer bland de tio första i finalen så kommer jag aldrig mer i hela mitt liv kolla på svt. Deras fel alltihop.






you go girl.


lööv lööv lööv


16,5 timmar kvar...KOM TILL MIG!





skillad tjej


Det blir inte så mycket bloggande när man har lyckats skjutit upp tre tentor som man haft en hel termin till sista veckan. Ganska skickligt gjort ändå.

den ska döden dö


En konservburk ananas, ett glas med en geggig blandning av icas vaniljyoughurt och crunchy russin, två små äpplen och ett för stort glas oboy. Det upptar ungefär 36 % av mitt skrivbord just nu. Och det, är vad jag kallar uppladdning för tentaplugg. För imorn ska algebratentan PISKAS.

uäh


Usch. Hoppade envariabelstentan i måndags, dvs ännu en omtenta i sikte. Och dom lär ju bli gjorda precis efter sommaren också. Kul. Blir inte mycket sommar för mig inte. Just därför gäller det nu att lägga benen på ryggen (omöjligt?) och köra som bara den på de kommande två sista tentorna för den här terminen.

Heja mig.

jävla plugghäst


dagens låt


Thorsten Flinck – Här och Nu

Tackar Jacob för inspirationen. :)

världens äckligaste chips


arg sofia


Fan också. Jag pallar verkligen inte mer. Nu slänger jag böckerna åt helvete och sjukskriver mig för alltid. Eller nått.

AARGH


undran


Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar
Men när du inte ser
När du inte rör mig
Kan du ha hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

Jag undrar om du
Hade kraft o ge dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

När jag tagit slut
När jag inte orkar mer
När rädslan tar vid
Rädslan förstår mig mer
Då kan jag inte se
Kan jag inte röra dig
Har jag då hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

För allt jag kräver är ett svar


Billie the vision and the dancers


Igår följde jag med Hanna till v-dala och lyssnade på ett live-band vid namn Billie the vision and the dancers. Ett otroligt bra band som jag hade hört talas om lite svagt tidigare, men inte mycket mer än så. Igår kväll så blev dom väldigt stora i mina ögon.




Billie The Vision & The Dancers – Summercat
Billie The Vision & The Dancers – A Man From Argentina
Billie The Vision & The Dancers – Nightmares
Billie The Vision & The Dancers – You’d Better Watch Out, ‘Cause I Like You
Billie The Vision & The Dancers – Lily From The Middleway Street

Kolla in deras låtar. NU.

studentskiva


Åh vad jag hatar kläder.* Hade varit så mycket enklare om kläder inte funnits. Man hade haft så sjukt mycket tid till att göra annat på mornarna. Vi skulle inte få lökringar heller, vilket är värt nog. Sen skulle jag slippa sitta och ha ångest över vad jag ska ha på mig ikväll på Simons studentskiva. Ååhh...

// Sofia "rotar igenom varje millimeter av garderoben" Ek-Berggren

*Nej jag hatar verkligen inte kläder, då det verkligen är bland det bästa som finns.

en solig dag




faddermöte


Igår var jag på mitt livs andra faddermöte. Ett lite mer givande möte än det första, men minst lika kul. Alltid roligt att vara på samma ställe som minst 50 andra personer som man tycker väldigt väldigt mycket om.

I alla fall, jag alltså bli fadder i höst för nyblivna, nyfikna och sugna lärarstudenter under något som förut har kallats för nollning* men som i dagens läge heter inspark (mycket viktigt att poängtera).
Min nollning inspark i höstas var bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Vänner för livet och sjukt trevliga stunder tillsammans som var helt oslagbara. Får se om det ens går att göra det bättre i år (klart det går).

Förra årets tema (som innebär att man bär en klädstil som tilltalar temat i sig) var film, i år sätter man ribban snäppet högre och kör på musik. I min faddergrupp ska vi köra på 90-talets favoriter vilket kommer helt fantastiskt. Jag ser redan fram emot min utstyrsel, E-type och Sporty spice.


* Älskar att alla (inräknad mig själv) som man fått frågan om vad nollning egentligen är verkligen tror/trodde att man blir tvingad till saker, och att alla får stå och se på och skratta åt en. Låter ju helt sjukt. Om någon skulle göra något sånt idag så tror jag inte att man skulle få vara med längre. Man skulle bli skjuten, minst.


bland det bästa som finns..


..är varje gång mamma och pappa har storhandlat och man öppnar ett överfyllt kylskåp med en pucko som står längst fram och flörtar med en. Jag tror jag är kär.



<3


ostädat


Åååh, orkar verkligen inte med ett ostädat rum just nu..
Jag vet inte hur jag lyckas, i och med att jag ungefär aldrig är hemma om dagarna längre, men varje gång jag för en gångs skull kommer hem så skyls mitt golv bara mer och mer av alltifrån blöta handukar till guitar hero-gitarrer, äckliga tallrikar med okänt innehåll och alltför mycket smutstvätt. Jag fattar verkligen inte hur det går till...

Sweeney Todd


Såg filmen Sweeney Todd i min ensamhet igår kväll.
En riktigt bra film med lite new moon / 300- känsla över scenernas detaljrikedom vilket var ett stort plus även om det inte blir lika verkligt. Bra story, en för snygg Johnny Depp som vanligt och rätt många andra kända skådespelare överhuvudtaget. Det enda som var en enda stor skräll var att 80 % av filmen bestod av musikal. Inte helt okej. I för sig kan det ha att göra lite med att jag inte alls är så förtjust i musikaler, men det blev ganska så jobbigt att lyssna på efter ett tag.

Betyg: 4/5 ostar.


dagens låt


Otroligt skön låt som både kan vara chill eller för upptaggning.

Prodigy – Stand Up

Är för övrigt med i den relativt nya filmen Kickass.


ute i vimlet


stark som en oxe, snabb som en blixt


Gaah. Årets första fyspass är nu avklarat. Så ungefär sisådär om två dagar så kan ni vara beredda på att ringa 112 om ni ser något som liknar en blandning mellan en sengångare och pensionerad gorilla falla ihop på stan eller något. Det är jag.


lite händelser


sushimys hemma hos anna


se på kickass med amanda och walter


vara ute och dricka med fina vänner


studera intesivt


dagenefterpromenader med Hannes


stocka med mattevänner


festa på tak i flogsta


gå ut med söta flickor


tagga om, tagga rätt


Öj vilka dagar det har varit. Både i förrgår och igår. Och mer kommer det bli.

Ikväll ser det ut som att det blir umgänge med en fin pojke vid namn Hannes. Lite system, god mat och förfestande på det. Underbart. Sen får vi väl se hur snabbt vi tar oss till floggan där lite takfest skall utföras, men vi ska dit iallafall.

I förrgår blev det förresten utgång på ett ställe jag i vanliga fall inte sätter min fot på. Ett ställe vid namn vip. Som tur var gick jag och Jonathan till terassen först för att justera den hemska nykterheten. En riktigt kul kväll med många fina människor.

Igår rännde jag runt lite överallt skulle jag vilja säga. Efter en lång, konstigt varm promenad med en Hannes, ett paket ballerina med kladdkake-smak, två festis och en ostbågepåse så blev det lite guitar hero och cod-spelande at Måns's. Ägde ut pojken, självklart. Sen iväg till Nils house, där mattevännerna väntade. Efter fin inledning på kvällen med misslyckande av att öppna en champageflaska så blev inte mycket matte gjord, men vi hade kul ändå. Kvällen avslutades fint på Le Stock.


Nu, mot skitbussen.

gästblogg/bloggrape


Just nu sitter jag och försöker komma underfund med hur man egentligen använder en pubisring.
Har man den på handen eller? Vadå ring liksom?
Eller menar de att man ska ringa folk typ?
Jag fattar inget...

/Hannes "bloggrape" Asplund

dagens tecken


När man börjar må illa av trötthet så är det ett rätt bra tecken på att man fan borde gå och lägga sig alltså. Och med detta vill jag säga: GODNATT.

inspiration


Åh. Sitter och klickar mig bort på en massa bloggar och blir så sjukt inspirerad. Det bara kittlar i fingrarna och jag vill inget hellre än att låta dem arbeta över tangentbordet så att min blogg också blir sådär fin, med sommarfärger, fina kläder och annat gos. Kan knappt vänta till min ghost bloggare (ungefär som ghost writer) tar mina beställningar och gör dom till verklighet!

^^


google it


Vad har hänt med google egentligen? Dom brukar ju alltid vara så kreativa och ha nya små påhitt varje gång man klickar sig dit. Nu blir jag besviken.

:(

pluggar fortfarande


pluggar


" (x^2 + 1) är irreducibelt över R, dvs kan ej skrivas som produkt av två reella polynom (av grad 1). "

SER DET UT SOM JAG BRYR MIG?????


SOL


Herregud vilket underbart väder. Man blir faktiskt mycket gladare av vädret när det beter sig som man vill. Jag tror till och med att jag blivit lite lite brunare idag. Och med tanke på att min hud är gjord av gummi och att solstrålar dunstar från min hud så är ju inte det så dåligt.


ge mig sommar sommar sommar



dagens låt


Som jag väldigt gärna delar med mig av:

The xx – VCR


monday


Måndagar brukar i vanliga fall vara rent ut sagt förjävliga, men denna måndag var något utav (, som matematikens värld har minst tusentals av) ett undantag.

Som sagt, så var det lite jobbigt att kliva upp imorse, men när man väl kravlat sig ur den himmelska sängen och tagit sig till buss och skola så kändes det inte så pjåkigt att faktiskt få några tal gjorda i klassrummet. Efter detta hem och tagga till damlagsmatch mot 94:erna. Träningsmatch, men fortfarande otroligt viktig. Blir alltid så när det är yngre mot äldre, oavsett om man vill det eller inte. Nämnde jag att vi vann förresten? Med otroligt sköna 3-2.

Jaja. Hela kvällen har jag ägnat tanken åt att faktiskt göra något som har med plugg att göra. Hur gick det? När jag kom hem från matchen blev det först ett bad, sen pyttipanna, kolla facebook, kolla fotboll, kolla facebook igen, spela guitar hero, kolla facebook för säkerhetsskull...Urspår med andra ord. Men imorn börjar det. På allvar alltså.


/Sofia "älskar att skjuta upp saker" Ek-Berggren

alltid redo


Vaknade för 20 min sen, pigg som en lärka. Eller okej jag var hur trött som helst och hade lätt kunnat gjort precis vad som helst (verkligen vad som helst) för att få ligga kvar i sängen och bara sovit bort hela veckan i stort sett. Men nu går inte riktigt det.

Den här veckan börjar nämligen allt på allvar. Allt vad gäller träning, kost, sömn och pluggeri. Skärpning nu de sista tre veckorna innan man drar ut i förväntad sol och värme och annat trevligt. Nu, tandborstning!


music maistro


Har precis legat i typ en och en halv timme i min himmelskt mjuka säng och fixat ihop, ja jag tror jag vågar säga världens finaste spellista. Nu ska jag njuta av bra musik.

Godnatt

slafs


Sitter och hovar in rester från dagens inköpta calzone efter en kväll full med överraskningar. Och fler lär det väl bli. Mjodå.

/Sofia "slafsar sönder" Ek-Berggren

ny layout


Hm. Som ni kanske märker så är det inte lika svart på min blogg längre. Faktiskt dags för en liten extreme makeover, speciellt nu när solen börjar titta fram och det börjar bli lättare att svettas när man är ute.
Just nu så är bloggen under produktion, made by en mycket trevlig kille vid namn August som jag träffade på bj:s skiva i onsdags.

Jag har inte riktigt vant mig vid layouten ännu, men det kommer väl. Får se hur resultatet blir på söndag, då även header ska införas.


SPÄNNANDE

bäst i världen


Fan vad jag är bäst på att bygga öltorn. WOHO.

hälsan



Hm. Har börjat fundera lite på min hälsa såhär efter mammas tjat om att jag för jämnan är ute och ränner...

Jag började med att tänka tillbaka på den här veckan.

I måndags var det först skolan som gällde, sen direkt på fotbollsmatch och hem till anna för lite sushi och alkohol. I tisdags, faktiskt en lugn hemmakväll.
Igår onsdag, var en sjukt galen kväll som började försiktigt med härligt faddermöte och utvecklades sedan med fotbollsmatch, v-dala, kalmars, upplands och skiva på bj.
Idag, party på johannesbäcksgatan som antagligen kommer spåra och det kommer nog sluta med stockande om jag känner mig själv rätt.
På fredag är värmlands målet.
Lördag kommer också spåra, med grillning, singstar och mycket annat trevligt.
Söndag, shota med sandra samtidigt som det är dags för lite VM i guitarhero. Må fullaste kvinna vinna.

I för sig så brukar inte mina veckor se ut riktigt såhär. Men bara därför ska jag ut och springa nu.


/Sofia "tänker dö av konditionsbrist" Ek-Berggren

lek med foton


invasion


Såg mig i spegeln nyss...dags att ta skydd, för fräknarna anfaller!


loska


Herregud alltså. För ett tag sen, när jag gick mot bussen efter att ha sett filmen Kickass med sötnosarna Amanda och Walter så såg jag ett par fjortisar som stod och tok-loskade mot en helt random bil som stod parkerad vid vägen.

Fyfaan vad less jag blir.


/ Sofia "vill loska alla fjortisar i ansiktet" Ek-Berggren


bevis




Ett riktigt bra resultat på en helt fantastisk kväll.


mycket


Visst känns det som att kärleken väntar?


sushi


Mumma. Kom nyligen hem från en av mina bästa måndagar jag någonsin haft.

På dagen blev det "härlig" historia med gräsmattehäng i polacks på köpet. Efter "intensivt" räknande och en hel del "gris" så bar det av mot fyrishov för lite cheerleading till seriepremiären för FC Ucitelji mot Rex Kwon Do. Otrolig match som slutade 1-1.
Sen vidare mot system och triangeln där sushi, öl och fotboll var huvudingredienser. Mycket trevlig kväll med trevligt umgänge.

I lördags, dagen efter valborg, blev det chilldag med skoning från bakfylla(!!!) och annat tjafs. Skjuts av broder till stenhagen där kvällen spenderades med en simon, ett fifa 2010, några filmer och lättsaltade potatischips.

Och i söndags var det dags för släkt att hälsa på. Äta en massa tårta, spela för mycket fotboll och slita i en massa papper. På kvällen fick man en bioupplevelse av måns i present, då filmen the ghost writer sågs. Mysigt.



Nu är det ungefär sex och en halv timme kvar tills jag måste upp. Orka.


en gång till


Shit vilka sjuka dagar jag har haft de senaste två dagarna. Helt jävla underbara. Jag säger bara en gång till, en gång till!

RSS 2.0