there's no turning back


Systemet, här kommer jag.


imorgon


Imorn är en rätt så speciell dag. Det finns både för- och nackdelar med att fylla 20 har jag märkt. En av nackdelarna är att bussen kommer bli äckligt dyr. Sen så kan man inte köpa p-piller på ungdomshälsan längre. Måste gå ända till apoteket och köpa för dyra pengar. Jobbigt. Sen kommer folk* tro att man är sjukt vuxen också och utnyttja min ålder i meningar som; "Men Sofia, du är faktiskt 20 år och kan inte ens städa ditt eget rum.." Suck. Näe, vuxen kommer jag nog aldrig bli.

Fördelarna däremot är kanske inte så många, men vi kan i alla fall vara överrens om en av dom. Den heter systembolaget. Jag sitter och skriver inköpslista just nu till vad jag ska köpa imorn på systemet. Alkisvarning på den alltså.

* Folk = mamma

beautiful


Idag hade jag nog den bästa skoldagen i hela mitt liv. Om man bortser från studenten och såna dagar som inte räknas som skoldagar förstås.

Anledningen till detta är att idag, efter första lektionen som oturligt nog var en dugga, så satte vi oss, the mattecrew, på gräsmattan i polacksbacken och bara toknjöt av solen, livemusiken, alla härliga studenter och deras båtbyggande, goda matlådor, fotbollschill och framför allt öl. Verkligen festivalkänsla på en helt vanlig rast i skolan en helt vanlig måndag. Som en viss Carrey skulle uttryckt det, Be a uuutiful!

Och bara för att avsluta dagen riktigt snyggt också så ska jag gå på Invictus med cissi, bojan, anna och rebecka, möjligtvis fler. Var riktigt längesen jag gick på bio, så nu är det fan dags för lite biokänsla.


en skogspromenad





saluhallen


Härlig kväll igår. Sandra fyllde 20 och det skulle firas. Först genom god fördrink, cheescake med röda bär, marängtårta, speciella lekar och lite annat smått och gott innan vi for till saluhallen där kvällen sedan spenderades. Mycket folk, relativt bra musik, lite för dyra tequilas kanske men det blev en riktigt trevlig kväll ändå.

Nu, duggaplugg.


dotter-mamma-kväll


Fick precis reda på av mamma att varken Andreas (min wannabestekare till broder) eller pappa (som tydligen har tagit sig till Barcelona) kommer vara hemma ikväll. Tjejkväll ftw. Laga mat tillsammans, kika på någon gullig liten kärleksrulle och kladdkaka på det. Kan inte bli en mycket finare fredagskväll med feber i kroppen.




+



+



=

lyckad mamma-dotter-kväll.


min nya kärlek


Nu har jag mina alldeles egna cheap monday-glarrer också. Tihi.


lägenhet


Shit vad jag var nära på att anmäla intresse på en lägenhet igår. Har inte alls varit speciellt sugen på att flytta hemifrån om jag ska vara helt ärlig den senaste tiden. Bekvämligheten är ett för stort argument för det.

"Du kommer aldrig flytta hemifrån, blablabla.." Klart att jag kommer. Jag skulle kunna flytta precis när jag vill egentligen. Men sen är också just detta studielån ett problem. Det vill man lida för så lite som möjligt när det är dags att betala tillbaka liksom.

Aja. Dags att trotsa denna feber genom att ta en sväng på stan och ha lite trevligt. Orkar inte ligga i sängen som ett annat kvalster. Hej.


fittfeber


Isch. Var riktigt längesen jag hade feber sist. För man blir sällan sjuk när man håller igång kroppen har jag hört. Immunförsvaret har sina bästa dagar då typ.

Har i alla fall legat i sängen hela långa dan, inte rört en fena och fått i mig vatten varierat med citronalvedonbrus i. Och inte mår man mycket bättre av det här "april-vädret" inte. Usch, orkar verkligen inte vara sjuk längre. Vill bli frisk nu. NU.

 

bakteriemördaren


Såna här äckliga små grejer har jag i hela min hals just nu. Dom tror att min hals är någon form av rutchkana som de får åka på hur många gånger som helst. Nu är det fanimej slutlekt, jag skickar in halstabletterna.




5-5


Oj oj oj. Första rörelsen av sofias kropp på några veckor sisådär.
Hade träningsmatch idag mot ett blandlag som skulle spela rolig cup på åland. Riktigt riktigt befriande att få röra klubban igen. 3 kassar blev det också, med ny-bladet och allt. Det var i alla fall vad pappa sa när jag kom hem, att det måste berott på bladet alltså. (...)

Så imorn stapplar man väl sig antagligen iväg till skolan som en blandning av en mumie som brytit båda benen och en förlamad kossa. Typ nåt i den stilen.



Nu, behövlig sömn!


dagens diss


Messiah Hallberg, nytt tillskott i komikervärlden. Gick in med alldeles för mycket självförtroende på Roast på Berns ikväll och floppade totalt. Blev nästan pinsamt ibland. Usch.

dagens citat


"All I want is worldpeace....or a piece of the world."


waterpipe


Gjorde ett försök alldeles nyss i att be min far med de mest otroligaste, glansigaste och stora hundögonen om min vattenpipa fick rökas på baksidan ikväll. Svaret blev nej. Skulle tro att det blir å-häng i veckan med andra ord. Håll utkik efter en liten sofia, för den som är sugen.

sentiment


varför ska det vara så jävla lätt att få dem
när det är helt och hållet omöjligt att bli av med dem

.

11 DAGAR KVAR


guld


Ett ålandsäventyr, massvis med guld och ett nytt blad på en och samma helg. Kan inte bli mycket bättre än såhär. Eller jo det kan det. Det blir tacos till middag.

minisofia

 









Alltid lika kul att kika i gamla fotoalbum. Man vet aldrig vad man hittar.


fredagkväll


Ahaja. Hemma nu efter fest med laget. Riktigt trevligt att få träffa alla små söta lagvänner igen. I för sig saknar jag innebandyn ännu mer nu. Tur att det är ungdomsavslutning nästa vecka i ärentunaskolan i alla fall. Då ska nämligen både dam och herrlaget vara där för att möta ungdomslagen i småmatcher och skriva autografer och vara snygga förebilder. Hoppas det inte frågar lika många ungar efter min autograf i år som förra året. Hade fan kramp i handen en vecka efteråt. Minst. *

Igår var jag och gabbi ute och lekte med alkohol på nationerna. De nationer som fick vårat besök var först orvars och sedan stocken. Riktigt trevlig kväll med många öl, otroligt sexiga danser, möss-stjälanden, brat-häng och mer trevligheter.

Så idag har jag väl mest mått som jag förtjänat, hårdskolkat och dött i sängen. Det är så det ska va.




* läskigt ironisk

the sun is my enemy


Woh!

Spenderade minst en sjättedel av dagen vid den nästan jämt överfyllda fyrisån efter att skolan bjudit på sitt. Stekte tydligen riktigt ordentligt med rebecka och johan samtidigt som vi faktiskt gjorde nytta och slog våra kloka huvuden ihop till matematikens historia. När jag säger tydligen syftar jag mest på den brända hud jag upptäckte till min förskräckelse vid hemkomsten. Hela fejjan och bröstet - socialdemokratrött. Usch.

Men ja, efter baugette, glass och 100 % chill vid ån bar det av hemåt. Vidare till min broders träningsmatch i mycket-mindre-än-storvreta-men-definitivt-as-mycket-större-än-skyttorps-orten Vattholma. En lång promenad med moder och fader som upptaggning för att sedan se på en riktigt het match. Värt.


Och nu är planen som vanligt att dö framför en film. Godnatt.

fail


Hatar när powernapsen spårar ur. Blev två timmars urspår den här gången. Aja, dags för punkt två.


braindead


Andra skoldagen avklarad. Helt hjärndöd nu. Dvs nu blir det:

1. Powernap ftw
2. Rota i skafferiet efter något med skadligt mycket kalorier
3. Försöka orka leta efter matteböckerna, om jag "inte hittar" dessa, se punkt 4
4. Mögla framför en bra film

Sounds like a plan.

det skulle varit du


dagens låt


Dagens låt, ingen tvekan. Är det vår så är det.

Train – Hey, Soul Sister


snart så


17 DAGAR KVAR


en vårdag i april


Sådärja. Första skoldagen efter alltför många dagars långt lov är nu avklarad. En skön start med inte alltför tidig uppstigning och en avslutning som inte var alltför sen. En lagom dag helt enkelt som amerikanarna inte skulle kunna uttrycka det.

Hann till och med ner på stan en sväng med cissi för att njuta av det sjuka vårvädret och fira det med lite onödig shopping. Smycken blev det dessutom, en av de acessoarer jag absolut inte alls behöver. Men men, lite nytt och fräscht i smyckesträdet från ikea skadar ju faktiskt inte.


Men nu, för ovanlighetens skull, ska jag röra en av matteböckerna och faktiskt läsa i någon av dom. Så var tanken i alla fall.

yes


Nu är den fan är. Jag känner det på mig. Den har kommit och den har kommit för att stanna. Känn dig välkommen VÅR!





utgång


"The party won't start until I walk in."

Är fan för taggad nu.

dygnvändning


Jag vaknade nu. Inte helt okej. Fan vad jag är körd på måndag.


viljan?


bakisfylla


Igår var det party. Hemma hos Natalie. Vi åkte taxi till ög också och drack kvällens drink made by klubbverkaren mr.Hugestam. Den var god. Sen gick några av oss till Bullitt. Tog en öl och sms-gamblade. Sen skulle alla gå hem. Jag och Julia hamnade på etage. Vi sjöng staten och kapitalet och summer of 69 och drack goda hallonshotar. Träffade många roliga människor. Vi ljög om att vi var ett lesbiskt par och att vi skulle gifta oss. Det var kul. 


tandläkarhat


Ibland ogillar jag min mamma litegrann. Hon har nämligen beställt en tandläkartid till mig imorn. IMORN. Av alla dagar på ett helt år väljer hon en torsdag veckan efter påsk. Tack mamma. Now there's no turning back.

Men som Peter sa idag vid det oerhört intensiva matematikpluggandet på norrlands, det ända man får höra varje gång man kommer dit är att man borde använda tandtråd mer. Sen får man betala en miljon, gå hem, inte använda tandtråd på ett år, vänta på en ny kallelse och göra om samma procedur igen. Tills man dör.

Peter föreslog i alla fal att jag skulle se denna film innan jag går dit;



Verkar vara rätt bra faktiskt. Ska nog kolla in den.


//Sofia "tänker inte använda tandtråd ikväll heller" Ek-Berggren


top tre svenska hunkar


1.


Gustaf Skarsgård

2.

Jonas Karlsson


3.

Ola Rapace

ett ständigt ovetande





Tio stycken fingrar har fångat mig till slut..
Tio stycken fingrar som leker på min hud..
Tio stycken fingrar efter så många år..
Tio stycken fingrar jag som längtat så..


Kan jag ha gjort mitt livs största misstag någonsin?


en röd måndag


Har verkligen annandag påsk alltid varit på en måndag? Jag har då inget minne av att jag var ledig måndagen förra året vid den här tiden. Fast jag minns ju i för sig inte vad jag gjorde igår heller så.

Jag kommer i alla fall ihåg vad jag gjorde idag. Först in till stan efter en väckarklocka som störde min skönhetssömn vid ett, en hel del stress och hetsätande. Några timmars spenderande på storken med gabbi. Mys.
Vidare en lång och kall promenad till ekeby efter att kommit på att det inte alls var en trevlig och bussvänlig måndag, utan en äcklig "inga bussar går idag för det är faktiskt en röd dag"-dag.

Filmkväll hos johan med en johan och en rebecka. Två filmer sågs på johans nyinköpta tv från Media Markt (allt annat är puckat) som står i johans rum som är alldeles för litet för hans tv och inte tvärtom, varav ena filmen var the butterfly effect med ashton kutcher. Bra film faktiskt.


Nu sitter jag här i mitt inte alls städade rum och provar på den nya banan och lime-youghurten. Den smakar skit, men jag äter den ändå. Men nu måste jag sova, ska upp för tidigt imorn för att åka in till stan och studera med vänner. Ibland förvånar jag mig själv.



dagens fråga


Varför kallas det snorgrönt när snor inte alls är sådär grönt?


top tre hunkar


1.

Johnny Depp
2.

Jude Law
3.

Bradley Cooper

innebandysaknad


Tror jag aldrig har ätit så mycket godis som jag gjort de senaste tre dagarna. Usch säger jag bara. Ångest. Ändå sitter jag här med min twix och äcklar mig. Jag saknar dig innebandy.



// Sofia "vågen är min fiende" Ek-Berggren

hem fucking ljuva hem


Alltid lika skönt att komma hem.

 


mot en hejdundrande (huvudvärk) påsk


Att vakna av en skrikande, irriterande och i närheten av galen mamma är ingen höjdare kan jag få be och tala om. Huvudvärk det första man får på morgonen är ingen fin start. Tur att vi hade lite smörgåstårta som jag kunde trösta mig med.

För ska man försöka tagga inför 30 mil med en arg mamma och en trött pappa och en tjattergök där ljudnivån ligger på 18 000 Hertz(minst), så gäller det att starta dagen med bra humör. Annars är man körd.

I alla fall, nu är det mot Dalarna som gäller. Picko kommer vakta huset medans så tänk inte ens tanken på att bryta er in och ta alla mina väskor.
GLAD PÅSK!


arg vakt-picko



//Sofia "är på sin vakt för aprilskämt" Ek-Berggren


RSS 2.0