listen to the music





tre sköna dagar med ett knäproblem


Fan vad jag har ont i mitt knä. Man ska inte låta folk hoppa upp på en på nationer alltså, that's the fact.

Förutom att jag samlat på mig ett ont knä så har tre riktigt chill dagar passerat. Först i måndags drog vi en chillöl på upplands, sjöng vackert för en 22-årig Johan och spelade "Med andra ord". För kul spel om man är påverkad för övrigt.
Och igår var det dags för nationsbesök igen, denna gången Orfars efter ett jättestängt smålands som vi inte alls kom in på. Några goda hamburgare, lakritsglassar, öll, teckningar och en utslängning innan vi for vidare mot Snerikes där resten av kvällen spenderades. 
Idag for jag och tuppen upp tillsammans med madde, vår alldeles egna väckarklocka. Madde, som även var min sovkamrat under natten, följde jag med hem till Amanda där vi fick singoallakakor (inte kex amanda), god äkta choklad och behagliga pratstunder.


Men nu måste jag packa. För imorgon åker jag till masarnas land och spenderar påsk där. Har hört att haren ska dit nämligen.



//Sofia "hatar att hon har tandläkartid nästa vecka" Ek-Berggren

dagens omåste


Slå på tv:n 22.00 och titta på kanal 3:s Sandhamn. Har man otur kan man få se en sofia och en gabbi dansa sönder dansgolvet.

 


dagens is the shiet


Feströka is the shiet.


bälingeparty


Igår var det Pers tur att fylla systemet. En sjukt trevlig kväll som till den sörsta delen spenderades ute i Bälinge. Det enda som var dåligt under kvällen var att det blev sommartid. Hatar att behöva komma ihåg saker.


äntligen


Jahaja. Äntligen fredag efter en veckas ganska hög ansträngning.

I måndags avklarade man en hemsk dugga i ämnet envariabelsanalys. Ingen höjdare alls. Sen lite innebandyfrossa till kvällningen i fyrishovs a-hall där Stovretas grabbar visade vilka som skulle få spela i semifinalen.
Tisdags, en ledig dag som spenderades hemmavid, för att sedan få ett skyttorps-besök.
Onsdagen bjöd på en heldag i skolan som avslutades med rolig träning i allianshallen.
Torsdag likaså, förutom att efter träning så spenderades kvällen i stenhagen med lite Hannibal och trevligt småprat.
Och idag, fredag, har mina kunskaper i babyloniernas kilskrift utökat, jag har lärt mig att älska begreppet gratis lite mer än innan och jag har samlat på mig 5 ytterligare högskolepoäng att lägga i lärar-påsen. Nu kom jag också hem ganska nyligen från eriksberg, där jag spenderat en mysig kväll hemma hos Anna.

Mm. Men nu är det dags för två hela veckors lov. Det tackar jag då inte nej till. 



// Sofia "spyr när som helst efter all glass hon tryckt i sig" Ek-Berggren
 

dagens citat



Man går igenom helveten för att komma till himlen.


Dagens väldigt sanna ord, som kom från min Gabbi.


inköpslistan



1. ny vårjacka, gärna beige och väldigt fin
2. jeans definitivt, varför har jag så några cheap monday-jeans?
3. solglarrer, har kollat ut ett par sjukt snygga på monki
4. trosor, verkligen ett måste, har typ inga vardagliga men samtidigt snygga trosor
5. keps, vet inte varför, men jag ska ha en




Så fort det blir torsdag, då jävlar.

we're the only ones









orkar inte


Ibland känns det bara som att hela världen rasar sönder för en. Ibland är nu.


dagens citat



"I'm just a girl. Standing in front of a boy. Asking him to love her."


top 3 hat just nu


1. Envariabelsanalys-skit
2. Snöhelvetet
3. Övermogna cp-avocados

 


utveckling av berusning



taggade till tusen


något glas vin och mycket dans


kört


hem ljuva hem


Det är verkligen nyttigt att resa bort. I alla fall för min del. För något som man verkligen känner av är vännerna, staden man bor i och vet att man hittar i, folk som pratar förståerligt, normala bilchaufförer, riktiga regler med mycket mera. Ska aldrig mer underskatta Uppsala.

Det konstigaste som Lundarna bjöd på var nog i nationernas värld, när jag i onsdags, första kvällen skulle beställa en vanlig fisher och en cider till amanda. "Nej". Fick man höra från bartendern. "Du får bara beställa en sak". Efter en ungefär fem minuters lång blick av mig, gav jag mina pengar till honom och tog min shot. Jag säger som Herkules skulle säga, "Lundarna är lite galna".

Jaja. Sjukt skönt att komma hem i alla fall. Även om dessa fyra dagar faktiskt har varit några av de roligaste på väldigt länge. Blev en ganska galen dag igår också, vilket ledde till att man fick tjäna av sitt straff idag genom världens näst värsta bakfylla någonsin. Men som man brukar säga "man mår som man förtjänar".






// Sofia "bakfull som ett as" Ek-Berggren


<3



Jag saknar dig. Mycket.

uppsala-laddning


Memories i högtalare.
Ljusens skimmer.
Smink utspritt på toalettstolen.
Vinet kyls.
Kamera på laddning.
Fönsterrutornas skaller.


Är Lund redo för oss i natt?


packningslista lund


1. trosor
2. p-piller
3. skånsk ordbok
4. kläder
5. tandborste
6. någon form av vapen (funderar på antingen k-pisten eller kniv)


Har jag allt?

from the l to the und


Nä, nu drar jag ner till Lund i fyra dagar och testar på skåningarnas studentliv. Ta hand om Uppsala åt mig medans jag är borta. 





Tjilevippen!

This Is My Life


dagens låt


Sin With Sebastian – Shut up (and sleep with me)


En låt som handlar enbart om en tjej som ska hålla käften och ligga med honom. Genius.

dagens plan


Dö i sängen.


dagens jobbiga


Jag hatar att frysa när man svettas. Så jävla jobbigt.


en helg av härligheter


Ännu en helg har alltså flugit sin kos, sådär bara. Det går alltid för snabbt när man är ledig. Ologiskt det där.

I fredags blev det relativt tidigt uppstigning för plugg och ett tandläkarbesök som tog tre minuter. Inte mer, inte mindre. Det tog tre minuter. Fail.
Efter detta, lite "semeninteröra"-shopping (det blev en väska ändå) med lilla Amanda, och sedan grov intensiv-pluggning med omtenta-gänget och en cocosboll på mysiga ofvandahls. Efter att vi tröttat ut våra hjärnor och lite mer än så, skiljdes vi åt och fortsatte på annat håll. Mitt håll var hemma hos philip med en massa underbara människor, guitar hero, invecklade spel, innebandykunskaper, kyssbiljetter och mycket mer.. Slutsats, en fin kväll med fina människor!

Lördagen i sin tur bjöd på fint skyttorpsumgänge, match mot Sten sture och lite melodifestival-tittande i salabacke med mysigt folk. Plugga tills jag dog.

Söndagen förstördes helt och hållet av min tenta. Inte för att det gick dåligt på den, min och Nils high-five vi gjorde precis när vi steg utanför provsalen var inget sätt att fördriva tiden inte. Oh nej. Men snarare för att tentan tog upp tiden 14-19 på dagen. Lite jobbigt. En hel dag åt något som man egentligen inte ens skulle ha behövt göra om man hade skärpt till sig lite från första början och kommit på lite tidigare att man faktiskt bara klarar en tenta om man faktiskt tittar i böckerna man har prov på. Men men. Man lär sig av sina misstag.



/ Sofia "spiller ner alla tangenterna när hon öppnar sin mandarin" Ek-Berggren


top 3 kvällens tv-underhållning


Messis otroliga hatttrick mot Valencia, sjukt duktig spelare.


Ballar av stål, en ny och hittills minst lika bra säsong med strippor, svarta arga män, morsor och blånekare. Värt.

 

The prestige, Shutterisland, Hot Fuzz, filmmaraton ftw!


vår


Jag vill ha dig. Jag vill ha dig nu.


dagens tips


Om du har en sodastream och vill smaka världens äckligaste läskedryck ever, blanda då limesaft, apelsinsaft och tutti fruttisaft och sedan streama. Fy fan i helvete säger jag bara.

 


top tre facebook-grupper


1. "Vi som tycker att Barack Obama har förstört spelet neger president"

2. "Om SJ hade skött tågtrafiken i Nazityskland hade förintelsen aldrig ägt rum"

3. "Gruppen som lovar att inte byta namn efter vi har fått massor med medlemmar"


win


Detta är andra gången jag får virus på datorn genom skit-msn. Skillnaden mellan denna gången och den förra är att den här gången KICKADE JAG VIRUSETS ASS.*







* Eller ja, Micke gjorde det. 


paris, schweiz och teneriffa nästa


Om allt går rätt till och om min ekonomi är duktig och sköter sig som den ska så kanske jag kommer åka till Paris, Schweiz och Teneriffa bara i år. Lite coolt är det allt.


"vi har ingen tzatziki"


Jahaja. Då är man alltså ledig i två veckor framåt helt utan anledning egentligen. Mycket mycket trevligt. I för sig så är vi väl inget annat än riktigt värda det efter 10 veckors ren hets när man tänker efter en stund.


Igår var en trevlig måndag innehållande mycket smått och gott. Tilll att börja med det som inte var varken så smått eller gott, utan rent helvetiskt, var våran fem timmars långa tenta på gimogatan. En på tok för tidig tenta (speciellt för någon som självklart vänt på dygnet och totalt glömt bort vad uttrycket "klockan 8 på morgonen" egentligen innebär) som var lång, odräglig och bara äcklig. Den enda stunden som är fin under tentaskrivande är den sekunden precis när man lämnar in tentan i handen på en av de sura tanterna som hatar sitt jobb mer än någon annan och låter sedan det gå ut över slarviga studenter som inte kommer till tentor i tid.

I alla fall. Efter ett frebilt femtimmars-skrivande drog vi oss ner mot stan. Hängde lite med mattevännerna och tog en chill stund i solen. Efter någon någon timmes stekande var det dags att spela ett parti lasergame. Självklart var det de blivande lärarna mot "fristående kurs"-personerna. Och vilka vann om inte lärarna med ungefär dubbla poängen? Utklassning heter det med ett annat, lite finare ord. 

Efter lite blod, för mycket svett och inga tårar for alla hem till sitt för att pudra näsan en stund och ta en dusch eller två. Östgöta nation var stället där vi åt, umgicks och hade en trevlig stund med varandra (förutom att ög:s restaurang sög mest av alla nationer, det var otroligt kallt där vi satt och sjukt dålig s.k musik spelades).


Mm en trevlig dag, även om slutet blev lite utav en besvikelse. Men allt kan inte vara ljuvligt här i livet. Fungerar inte riktigt så.



Men nu, städning!





plugghäst


Det ultimata upplägget inför en lyckad pluggningsdag:

1. Kolla facebook så att du har det gjort
2. Gå ner i köket och kika efter vad som finns. Gör något gott, det får dock inte vara för mättande. Exempelvis ett glas oboy och en macka.
3. Lägg böckerna på sängen och analysera din fiende en stund.
4. DÖDA FIENDEN



hey ho, let's go


Match mot Arlanda. Mycket skön vinst med 8-5. Gick väl sådär för sofias del som forward även om hon lyckades (på något sjukt sätt) få in två små bollar i kassen. Trevligt trevligt.

Nu, döda tenta-time.

mumintroll?




kladdkaka



Hatar att det finns bilder på goda saker











Nu måste jag ju göra en bara därför


dagens intressanta fakta




"Efter klockan tolv på natten får man sämre saliv-tillförsel och får lättare hål i tänderna."






Lite intressant fakta som min käre tandsköterske-moder nyss använde i sin alldeles för långa predikan om hur dåligt det är att man sitter uppe om nätterna och förstör sin kropp så som jag gör.

killar = hundar



Killar är som hundar.
Ser lite olika ut på utsidan,
men beter sig PRECIS likajävladant.

 


dagens citat

 

 



"Vafan, varför har jag en basooka på mig för?! Jag syns ju hur bra som helst ju!"







Alltid lika underhållande att sitta och lyssna på skyttorps-pojkars konversationer under ett call of duty-spelande.


jag (vill inte) se det snöa



Nä. Nu vill jag ha vår tack.



dagens fråga



Fråga: När man snorar så gör sig kroppen av med typ lite dåliga saker som bakterier.
Sen finns det ju de människor som äter snor. Kommer skiten tillbaka in i kroppen då på något vänster?


det är svårt att göra mål när man inte har pucken


Ibland är min mamma verkligen bäst. Så fort hon kom hem idag tog det ca 1.332354 sekunder tills hon förstod att det var något elakt som satt och gnagade på hennes dotters hjärna. Den här gången var det min tenta som gick käpprätt åt helvete, ångesten inför kommande tenta och en allmän äcklig förkylning.

Det allra bästa med min mamma var att hon fick mig att må bra igen på ca 5.5423 sekunder. Rena rama mirakelkvinnan må jag säga. Så nu ska jag göra som mamma sa, ta det lugnt, kolla på en trevlig film med en kopp te i hand och köra skiten ur alla dom där jävla talen imorn det första jag gör.

För att citera en hockeytränare under det trevliga os:et; "Det är svårt att göra mål när man inte har pucken".
Ligger något i det faktiskt.



miber äger köket



Tänkte bara lägga upp ett bevis på att män faktiskt kan slava i köket dom också.
Se och njut!

 


RSS 2.0