"Högt tempo i en tät timme"




Adams-Rays spelning blev rena hitkavalkaden. Han har hittills bara ett album i eget namn, men av publikreaktionen skulle man kunna tro att varje låt toppat alla tänkbara listor. Hans styrka som låtskrivare är förmågan att ohämmat blanda olika influenser, från ösig Motownsoul och 60-talsrock till dansant indiepop och melodisk hiphop, och samtidigt inte låta som någon annan än sig själv. Refrängerna är som häftklister och hans hängivenhet och euforiska inlevelse på scenen gör dem än starkare.


De personligt färgade texterna
är en stor del av behållningen av Adams-Rays låtar. Det var därför synd att sången inledningsvis nästan helt drunknade under instrumenten. Efter den något lugnare Förlåt att jag aldrig sagt förlåt och en rapduell med gästartisten Professor P blev dock ljudbilden och därmed spelningen bättre.


Adams-Ray och hans musiker
bjöd på fullt ös från första stund. De lite lugnare låtarna, som första extranumret Voyeuren, blev på så vis välbehövliga andrum. Under en så här kort spelning – mindre än en timme – fungerar dock det höga tempot bra, och allsången i avslutande Gubben i lådan var lika maffig som välförtjänt.


Av: Stefan Warnqvist [email protected] (skribent i unt.se)

fan


Jag orkar snart inte mer.

 

dagens hunk

 

Jonas Malmsjö

 


fredagsmys


Jahaja. Fredagkväll it is. Och här sitter jag, och äter fiskbullar och pillar på facebook. Kunde man inte tro. Känns som det bara är jag i hela Uppsala som stannar hemma ikväll. Aja, man kan inte alltid vara onykter. Imorn blir det ändå åka av. Då är det Daniel som gäller. Peppen!


dagens lunch


Skrapade precis ihop en

rödspätta med ett hett avocado och champinjontäcke

samt strimlad sötpotatis med en touch av citron.

Helt okej alltså.


stulet hjärta




Jag tror inte du inser hur mycket jag älskar dig.


masterchef


Jag har kommit på en grej. Jag älskar verkligen matlagningsprogram. Jag förstår egentligen inte varför, men det är verkligen bland det roligaste som tv visat. 

Uppväxt med snabbmat (innan träningarna) så kan jag absolut inte påstå att jag spenderat många timmar i köket av mitt liv hittills, och jag har inte varit någon vidare hjälpbräda till mina päron heller för den delen. Men det betyder inte att jag inte vill vara det.
Just att få se Per Morberg tappa kastruller, slänga i "små" smör-klickar i sina pannor och svettas med sitt äckliga jävla hår är en fröjd för ögonen. Allt ifrån Masterchef, Halv åtta hos mig, Leila, Hell's kitchen till Jamie Oliver, Vad blir det för mat, ja till och med Nyhetsmorgon kan jag sitta och glo i timmar på. Helt sjukt.

Men när det gäller att laga mat är det en fråga om tid, ork och framför allt pengar. En fattig student kan bara få drömma om den där oxfilébiten som man en vacker dag vill bjuda sina gäster på. Men en dag...


Per Morberg


Leila Lindholm


Jamie Oliver


vårkänslan




GE

MIG  



VÅR


NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

mattenörd


Determinant, en funktion som tillordnar en skalär för varje kvadratisk matris (matriser med lika antal rader och kolumner). I en geometrisk tolkning är determinanten av matris A skalfaktorn hos volymen av enhetskuben efter den linjära avbildningen som definieras av A har verkat på den. Den är även viktig inom matematisk analys, då den används vid variabelsubstitution (se jacobian).

Var bara tvungen att slå upp ordet på wikipedia, den pålitliga encyklopedin. Det roliga är att jag faktiskt förstår precis exakt allt som står i dessa meningar. Stolt tjej.


vill ha lördag!


Då kommer jag nämligen få se den här stilige mannen.


hos dig är jag stark


Hos dig är jag stark.
Hos dig är jag underbar.
Hos dig har jag allt.
Där vågar jag stanna kvar.

Men när du inte ser.
När du inte rör mig.
Kan du har hittat nån annan?
Säg nu hur du ser mig.

Jag undrar om du.
Hade kraft att ge dig av.
Eller mod att stanna kvar.
Vågat bygga på nått nytt.

Jag undrar om du.
Har kunnat ge och kunnat ta.
Har kunnat öppna dig som jag.
Vågat vara här och nu?
Allt jag kräver är ett svar.


svek


Ibland är människor verkligen inte som man trodde.


pigg som en lärka


Med en strålande helg i benen flög man upp vid nio-rycket imorse för att utnyttja denna skinande och lediga dag till fullo. Med en stadig frukost är det dags att sätta sig vid skrivbordet och nöta matteböcker. Så är tanken i alla fall.


Tillbakablick på helgen då. I fredags stod jag, Cecilia och Rebecka för världens nollningsreunion i flogsta låghus. Lyckat var ordet. En sjukt rolig fest som började, höll på, och slutade mycket mycket bra. Som sagt, lyckat.

Morgonen efter, på lördagen, ringde klockan 09.00 då vi, efter ett avtal om att den som inte närvarar vid städningen dagen efter ska bjuda alla på Kött, kök och bar, så det var bara att kliva upp och ignorera bakfyllan så mycket som det bara kunde gå. Vilket inte gick alls. Men efter cirka två och en halv timmes städning, skurning, torkning och pantning av den stora lokalen var vi klara. Otroligt.
Till kvällningen hade huvudet nyktrat till så pass att ett besök på orvars var möjligt med fina vänner.

Söndag, igår, spenderades först och främst i allianshallen där SIBK dam mötte ärkefienderna Stenhagen som vi också slog med 4-1. Bra start på dagen. Den fortsatte med vinst i Jacobs handboll där UIF mötte Upplands tuna som stod emot grabbarna väl. En match som slutade med två fler bollar till UIF. Efter det, varma mackor, ostbricka och solsidan hemma i Storvreta.


Och nu, matte!

matchdags


Idag mot Stenhagen. Med andra ord, dags för tre nya poäng.


TAGGA


fuckbook


Har bara några grejer som jag lackar ur aningen på när det gäller facebook.


1. Chatten - Varför ens ha en chatt som aldrig fungerar?

2. Bilder - När man klickar på andras bilder så kommer det upp ett nytt fönster med svart bakgrund, även detta laggar oftast och får bilderna att se skapligt förvrängda ut. Lyckat.

3. Profil - Behöver jag ens säga något?

4. Automatisk inloggning - Hata detta då folk hur som helst kan gå in och snoka när man glömmer att logga ur en endaste gång när man varit inne på en annan persons dator. Sämst.

5. "Vängrupper" - Att det inte existerar "vängrupper" på facebook, ungefär som på msn, gör det hela lite lite jobbigare när man kanske inte vill att precis alla ska veta exakt hur ens liv ser ut varje dag.


SKÄRPNING KRÄVS annars drar jag mig ur!







Eller?


feberäckel




Jag mådde bra hela dagen igår tills kvällen kom. Efter fyspasset sa kroppen stopp. En hel sömnlös natt bestående av hosta. Mysigt. Så idag har jag degat mig igenom hela dagen framför ungefär tusen matlagningsprogram på datorn. Så nu är jag den nya mästerkocken i hemmet. Eller inte.

Måste i alla fall se till att bli frisk till imorn, då den största festen på året kommer äga rum. Varav bland annat jag är värd. Så som sagt, dags att dra åt fanders feberjävel!


sömnlös i Storvreta


Jag kan inte sova!

:(

om du aldrig provat hur kan du då vara säker?




fysträning




Idioten x 10
Skottkärran över hela plan
Burpees 3 x 20
Kissande hunden 3 x 15
Hoppa på benen x 3
Jägarvila x 10
Utfallssteg x 3
100 situps
Axel mot axel

Säkert fler saker som jag har glömt. Men herregud vad skönt det är att köra slut på kroppen! Love it.

dagens tips


Folkes bjuder nu i stort sett ut 15-kroniga semlor, 2-pack såklart. Semlor har aldrig varit så goda. KÖP KÖP KÖP.

alla stjärtans dag


Jahapp. Då var man här igen då. Framme vid dagen som jag aldrig gillat speciellt mycket, då jag aldrig har firat den. Alla hjärtans dag.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, varför älska någon mer, köpa en blomma, bjuda någon på något endast för att det är en speciell dag på året? Det låter ju helt sjukt när man tänker på det. Jag skulle då uppskatta det så mycket mer om det kom spontant.


Nu ska jag "fira" den här dagen med lite plugg och sen en skräckrulle på det. Guld.

3-0


Jajjemen, vinst dagens till ära. En underbar vinst mot dessa smått irriterande brudar som skrek som galningar så fort man nuddade dom. Larvigt. Men som sagt, underbart skönt att ta dom jävlarna.

Nu är det dags att ladda om med Petter-gung samt städning innan djäknegatan får sig ett besök för en helskön kväll med härliga människor. Lisa fyller nämligen 21 barre, och det ni, det ska firas.


Ciao.

matchtaggad


IFK DÖ, bered er på trubbel. Dubbel trubbel.

Imorn 11.50 i allians A är det välkommet att komma och kika på Storvreta IBK:s damer som ska ta hem en vinst, morgondagen till ära. Det är nämligen bara det som gäller.

Nu ska jag äta taggtråd. Hej.

linnros




jag börjar tro att
jag börjar tro att vi kan gå
genom eld
bara för en kväll
håll den tänd
vi kan gå i
genom eld
artificiellt
håll den tänd
låt oss gå i eld


bra jobbat


Ironiskt att skaparna på blogg.se råkade göra om designen så att "logga in"-knappen inte existerade under några dagar. Bra där.

 


Birger J.


Lite bilder från helgen som jag lovade.



melodifestivalen


Jag har aldrig riktigt förstått mig på detta traditionella tv-program som går på tv:n år ut och år in. När man var liten fanns det liksom inget val. Det var framför Carola, E-type och Bodies without organs man skulle ägna lördagkvällarna med sitt lördagsgodis.

Igår skulle jag ge det en chans till. Tyvärr falerade det hela inom den första minuten då en Rickard Olsson och en Jessica Andersson uppträder uruselt i olika låtar, som det självklart är playback på, till gamla schlagerdängor. Ja herre jesus. Sedan fortsatte lidandet under kvällen genom att innan varje artists uppträdande så hade någon form av "rolig" intervju som bara blev pinsam i längden. Tacka gudarna för Måns Möller säger jag.
Varje år brukar fel låt vinna, och det här året blir det Dannys tur att få svenskarna sist i Eurovision, då 65% av de som ringer in består av fjortonåringar och de resterande 35 av pensionärsjävlar och schlagerfreaks. Ibland blir jag rädd för det svenska folket.


Nä, nu blir det snart ett riktigt program att kika på. Ove, here I come.

0-12

 
Ingen vinst kanske, men jävlar vad kul det är med fotboll!


fotbollstime


Kanonkul kväll igår. Kontrollerad, dansfylld och sköna människor. Vad mer kan man begära? Bilder på det kommer senare.

Nu är det dags att tagga till match på Campus. Det är nämligen dags för Glenn FC att kliva på banan och briljera. Eller? Det återstår att se.


Hej.

top tre PEPP


1. Petter – Det går bra nu - StoneBridge Mix Edit

2. Maskinen – Gatan Upp

3. Don Omar – Danza Kuduro


Ikväll ska det dansas flickor.


klädfrossa


Att kliva upp 07.45 en lördag är väldigt överkomligt om man frågar mig. Iallafall om det gäller en match mot Hagunda.

Dock saknades vinsten idag och vi fick nöja oss med att ta hem 1 poäng efter våra ynka 2 mål på allianshallens A-plan. Enda från start kändes det att lagandan inte riktigt var på tå. Men, som tränare brukar uttala sig, det är bara att stryka streck och fokusera på nästa match.


Ikväll blir det iallafall umgänge i flogsta höghus att se fram emot. Ett Birger Jarl kommer också med säkerhet att besökas, om det inte spårar ur med andra ord. Men nu, dags att frossa i de kläder som jag inhandlade i den kungliga huvfudstaden förra veckan som jag inte riktigt gått igenom än. Mmmm klädeeer.




"nyfriserad"



Petter



Om Petter vad bra? Jamen gissa.

Igår kväll runt tjugo i åtta kom jag och Jacob halvspringandes in på Katalins lite sådär överfina restaurang med mysfaktor 25 för kvällen. Efter ett evigt (ungefär ett 40-minuters) köande fram till garderoben armbågade vi oss fram till den väldigt långsamma bruden i baren för att fylla händerna med öl och ladda inför en dunderkväll. 

Efter att allt folk trillat in i den relativt stora lokalen började den. Den konsert som man fick en sån där rusande konsert-känsla av, dels på grund av det sjukt sköna vibrerande basdunket som gör varje låt dödligt bra, dels på grund av Petters utstrålning och snygghet som är mumma för ögonen. Så jävla bra. Tycker nästan lite synd om er som missade den.


Fredagkvällen till ära skall jag spendera med min moder, som jag redan spenderat största delen av dagen med. Efter lite kinamat, shopping och frisör-besök blir det nu ostbricka, godis samt snacks som ska plockas fram och ätas till en Brosnan. En simpel och väldigt mysig mor-och-dotter kväll helt enkelt. Andreas och pappa borde åka till Åre oftare.

God kväll.

senaste inköpen







de är här!

Bongo  WeSC Hörlurar Svart

Mitt nya sällskap på bussen. Älska.


tisdagsmys


Fazers Tutti Frutti-ringar är fan det godaste godiset som finns. Speciellt dom blåa.

RSS 2.0