moneywoman


Kära Csn,

Då jag, Sofia Ek-Berggren har varit en exemplarisk student det senaste året så tycker jag det är dags att jag får mina pengar nu. Jag måste nämligen köpa nya vårskor och jacka. Annars dör jag.

Tack på förhand!
/ er student



enkel vinst


Idag var det vollebollturnering som stod på lärarinsparkens schema. En turnering som togs hem av? 90's såklart. Vilka underbara reccar man har ändå. Blir fan tårögd.

VFU


Sådär ja. Skoldag 1 avklarad. Nu är det bara 3 dagars fokusering kvar, sen börjar den.
Den verksamhetsförlagda utbildningen (praktik) som kan innebära allt ifrån äckliga och omogna elever som spottar på en varje dag till respekterande och sjukt matteintresserade människor i sju veckors tid. Undrar vad jag får.

en gång student, alltid student


Suck. Sista dagen av ledighet. Har försökt njuta av den så mycket som det bara har gått trots en viss bakfylla, men slutade med att jag sov bort mestadels av dan hos pojken min. Dock lyckades vi med en hyr-film och få i oss en bit tacos. Värt. Det känns verkligen att studentlivet är på on-knappen igen.

I måndags mjukstartade man veckan med några öl på orvars och trevligt molly-sällskapande.
Tisdagen, dagen D, då fadderkick-offen gick av stapeln var helt underbar. Back on track igen, med vänner, alkohol och ekonomiskt beroende.
Onsdagen fick man vara ledig på om man ville, det ville jag. Spenderade den med pojken och tog det chill. Torsdagen bjöd på reccekick-off vid blåsjobhus. En sjuk entré av alla lag, presentationer, smålekar, vacker sång och marsherande mot stocken. En mycket trevlig kväll med överpeppade reccar. Precis som det ska vara.
Fredag, dags för stadsvandringen. Runt i Uppsala för att utföra olika uppdrag och tävlingar. Ägnade kvällen åt att skrika om pedagoger och hoppa sönder golvet inne på Värmlands.
Igår lördag var det förfest-tävlingen at Philip's. En sjukt lyckad förfest med massa ballonger, ljuvligt gitarrspel, söta transor, S club seven-dansande, våghalsar och mycket mycket annat. Avslutade kvällen med Velvet på V-dala.

Idag var man rätt mör. Det är ett rätt krävande jobb det här ändå, att vara student. Tur att man älskar det.


häng med på party slit dig och kom loss


En sådan konstig, men samtidigt skön känsla det där när man vaknar upp tänkte efter vad man gjorde igår, kommer ihåg sin underbara kväll, funderar över vad man ska göra idag, och kommer på att man ska genomföra en precis lika underbar kväll ikväll.

Det kallar jag för nollning.

sporty spice


Åh gud. Jag tänker på uttrycket som vi hjälptes åt att skapa under AUO 1, det är mycket nu. Därav den sugiga uppdateringen.

I tisdags gick i alla fall den väntade och underbara lärarinsparken av stapeln. Som väntat en sjukt rolig dag, antagligen på grund av att man fick träffa alla små söta krabater igen. Klockan 10.00 satt ungefär 80 exalterade faddrar i Betty Petterssons sal på Blowjobhus och blev pepprade med information från studenthälsan, Lära och våra gudar, Generalerna om hur en fadder ska bete sig. Efter lite kiosk-sallad blev det lekar och teambuilding i de egna lagen. Efter lite piratgång, säckhoppande, pinn-snurr, djur-lopp, apelsinhånglande och sekundräknande så vann självklart det starkaste laget, 90's.

På kvällen blev det "kött-ätande" på Snerkan. Jag säger som Hannes, torrare hamburgare får man fan leta efter. 59 kronor fattigare, några drinkar och mycket dans senare blev det hemgång efter en mycket lyckad kväll med sjukt underbara människor.

Och idag kommer reccarna för första gången. Vi ska ta emot dom som backstreetboys och spice girls. En klassiker.


klädstrecket var ett måste under teambuildingen




Johan lekte näcken


Jag och min bordsherre Oskar


Pepp



PUSS

LÄRARINSPARK


Jag har nog aldrig varit så taggad till något i hela mitt liv. Det beror nog på att jag vet att jag kommer få uppleva två av de roligaste veckorna i livet en gång till. Det kommer fan bli FÖR kul.

Ses i dimman!

shoppinglistan


1. Ett par skor



2. Ett par hörlurar



3. En systemkamera


vinexperten




Pris: 59:-
Alkoholhalt: 12,5 %
Land: Argentina

Ikväll dricks detta vin, i vit förpackning. Blev rekommenderad detta av min kompis kompis som gjorde väldigt fin reklam för denna miljövänliga alkohol. Såklart billigt och har en torr, ungdomlig, aningen blommig smak med inslag av fläder, honung, mandel och grapefrukt som systembolagets hemsida utvärderar så fint. Ser fram emot att smutta i mig det till kvällens festligheter på Djäknegatan. Skål!

min finaste pojkvän


Jag stod precis nyss och tittade på Jacob när han stekte fiskpinnar. Han är fin den där pöjken.



Hjärta.


top-tre hatlistan


Top-tre hat just nu:

1. Omtentor
2. Räkningar
3. Regn

Alla de tre onda tingen har jag fått stå ut med under veckan. Regnet har speciellt varit riktigt snuskigt de senaste dagarna. I för sig så är det väl så det ska vara, först sommar, sol, drömmar, tokchill, glass och glid sen PANG POFF, höst och skitkallt. Samma skit år efter år.

Angående räkningar så är jag väl inte riktigt ensam om mitt hat mot dessa ondskans vita A4. Men har man blivit tvingad till att betala ca två tusen mer än vad man egentligen behöver på grund av människor som inte har koll på hur många räkningar dom skickar ut till folk för ett sketet abonnemang, då är det inte kul längre. För rik, det har man väl då aldrig varit.

Omtentan, eller ja omtentorna jag egentligen borde plugga till nu är fan värst. Nog visste jag att det skulle bli en tuff match när jag kryssade i "anmäl till tenta"-rutan, men att det skulle vara såhär jobbigt hade jag inte riktigt räknat med. Aja, på't igen bara. Man kan ju aldrig göra mer än sitt bästa.

Hörs.

aj aj


Nä, nu är det fan IG i uppdatering.

en perfekt morgon


ögonen stiger upp
strålar sipprar i persienn
en mjuk kyss på kind
dagens första möte
ett par smaragdgröna ögon
vilar någon minut
känner en ljuv doft av föda
stiger upp igen
delar den med mitt hjärta
en perfekt morgon

back in town


Fan vad jag hatar att komma hem och det första man ser är räkningar som snällt ligger och väntar på att bli rikligt betalda på skrivbordet. Från att precis ha kommit hem från ett penga-utsugande land till att komma hem och bli av med ännu mer är garanterat ett av de bästa sätten att få mig på ett dåligt humör.
Aja, jag är hemma nu i alla fall.

mot alperna


Åh, äntligen klar med packningen. Det är verkligen det värsta som finns. Att packa alltså. Det kommer däremot bli väldigt kul att få åka iväg. Schweiz är inte riktigt det land man åker till varje dag heller. Spänningen är olidlig.

1 veckas svettande där borta (och då pratar vi inget pressande på en solstol, nix, utan riktig, äkta hårdträning) kommer nog göra susen. Även om det finns så sjukt mycket annat att tänka på just nu så tror jag att ett träningsläger i Schweiz är precis vad som behövs.

Så, inte för första gången den här sommaren, so long Sverige!






löv


Fan vad allt kan gå fel när allt går så rätt.

nattuggla


Nu ligger man här i mörkret igen, med krämper i ett lår, sjukt hungrig och inte alls trött. Jag vet inte varför jag har haft så svårt att sova de senaste nätterna. Är det typ månförmörkelse eller vad är det frågan om? Aja. Ska ge sömnen en chans nu i alla fall. Natti.

spöket


Ligger just nu och gör mitt bästa för att eliminera den oundvikliga blekheten som närmar sig mer och mer efter den svenska hemkomsten. Skulle ju vara lite kul att få gå runt och vara brun någon gång i livet i alla fall.

Ikväll är det träning igen. Känner fortfarande av krämporna i vaderna som har skapat problem i min gångstil under de här två dagarnas vila. Men ikväll är det dags igen. Jag ser fram emot att ha lika ont imorgon igen. Inte alls nej.


dagens citat


Uppfångat på facebook:

"Män är som blandfärs. Hälften nöt, hälften svin."


taggad


Ikväll är det alltså första innebandyträningen efter alldeles för lång tid. Uppladdningen lyder:

Vakna upp efter ca 10 timmars försök till sömn, sätta sig vid datorn, kolla alla händelser på facebook, stadig frukost bestående av rostmackor med makrill och vatten, ta ett 100-graders varmt bad och mjuka upp lederna till tusen, sätta sig vid datorn igen, uppdatera status på facebook att man är toktaggad, ta fram klubban och rispar upp lite fler repor på vardagsrumsgolvet, göra makaroner, få i sig viktiga kolhydrater, tagga ännu mer.


har landat

     

Jahaja.

Efter två veckors rätt så intensivt stekande, ljuv shopping, utsökt mat, njutande av ett paradishotell, en massa bad, läckra drinkar, museumbesök, vulkanupptäckande, dykande, upplevelse av fisketurer, små söta byar och annat smått och gott så kan jag erkänna att jag är rätt så mätt på avslappning. Borta är ju riktigt trevligt, men hemma är ju faktiskt bäst.

Teneriffa var i alla fall som helhet en ö som alla någon gång i sitt liv borde få bocka av från sin "att göra i livet-lista". En av de finare av Kanarieöarna, som stolt kan visa upp Spaniens högsta topp, vulkanen Teide som är minst dubbelt så hög som vårt lilla Kebnekaise. En riktigt häftig upplevelse att stå på marken och samtidigt blicka ut över moln för att man står ovanför dom. Då, är man högt upp.

Men jag är som sagt väldigt bekväm vid att vara hemma också. Få träffa alla mysiga prickar igen och slippa göra sitt bästa i att använda skolengelskan på ett snyggt sätt så att man låter som en äkta engelsman. Skönt. Så nu fortsätter väl livet att rulla på i vanlig ordning. Tankarna på skolan börjar dyka upp i skallen, fokusering på innebandyn och planering inför den kommande insparken för alla små blivande lärare kommer dyka upp. Något jag verkligen ser fram emot.

Men nu, sömn tack.

dagens låt


30 Seconds to Mars – Closer to the Edge

En av de låtarna som spelades om och om igen varje dag på vårt spanska hotellrums tv:s mtv-kanal. Kolla in den om ni inte redan gjort det.

RSS 2.0