lägenhetsfrossa



Jag vill ha en sån.

trötter


Gah. Jag tror jag hatar tidiga mornar mest av alla i hela universum. Hur mycket man än försöker intala sig att klockan inte alls är sådär omänskligt tidigt som den visar så är det stört psykiskt jobbigt att ta sig upp på mornarna när kroppen strävar emot allt vad den orkar.

Ge mig helg och SOVMORGON tack.

jobbcykeln


Nu var det sådär äckligt längesen jag skrev på bloggen igen. Man får nästan lite ångest över att man inte har skrivit något på några dagar så fortsätter man att skjuta upp det istället för att faktiskt sätta sig ner skriva ner några rader ren skit. Men bara nästan.

Idag är det onsdag vilket betyder att halva veckan har gått. Redan. Helt sjukt vad veckorna faktiskt rullar på när man jobbar*. Saknaden av tidspersperktiv är alldeles för stor och det känns som man lever i någon form av cykel där det enda man gör är att sova, äta, jobba och träna. Och okej, med ett och annat alkoholinmunande här och var.
Det är precis en sådan cykel jag aldrig vill hamna i. Varje dag ska inte vara någon annan lik, och man ska ta tillvara på den på bästa tänkbara sätt.
Därför ska jag gå på mitt livs första föräldramöte idag. Det ni.

Ciao



*jobbar - sitter och tittar på när en annan lärare undervisar ointresserade elever

lärargasquen


Fyfan vad glad man blir när man får se alla sköningar till människor som ska bli lärare. Jag är fan avundsjuk på den kommande generationen.

Just nu sitter jag och mår hur bra som helst över att jag mår så jävla dåligt. Värt. Och när det gäller Göteborgs nation, så var det en riktig superkväll de bjöd på. Typ nobelmiddags-mat, skön underhållning, effektiv personal och för en gångs skull riktigt bra musik. Bra där Göteborgs, ett mvg till er.

Nu ska jag snart dra iväg och chilla med Daniel Craig och snubbarna i den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. Eller mja, jag ska i alla fall vara biffig dörrvakt och se till att uppsalas invånare inte är med i kamerabilden. Och inte kunde de välja någon bättre än en lättirriterad och bakfull stark kvinna som vägrar släppa igenom minsta lilla luftdrag.

Så kanske ses på stan, om ni vågar.

grr


Nu tänker jag svära. Fyfanihelvetesjävlacpapa. Hoppas att ni som inte var på matchen fick er en fin liten kväll iallafall.

fredagsmys


Ah, fredag, at fucking last. Älskar när man faktiskt har jobbat så pass hårt en hel vecka så att fredagarna blir rent ut sagt gudomliga.

Mjodå, idag efter dagens stenhårda arbetspass så blir det nog en välförtjänt trip ner på stan och göra av med lite cash. Lika bra när vi ändå får bidraget idag tänkte jag. Och efter det pengaspenderandet blir det hem för attlassa i sig mat och tagga sönder inför kvällens seriepremiär. Kommer bli sinnes.

Så om du inte har något annat för dig en fredagkväll och mest av allt skulle vilja sitta i en liten svettig gympahall ute i björklinge, kom och njut av vacker innebandy.

mumma


Sitter och smådreglar lite efter mannen till höger till dagens idolavsnitt. Det är läskigt vad killen är snygg.


valresultatet


Är det verkligen vetenskapligt bevisat att alla människor måste ha en hjärna för att överleva? För jag börjar fan tvivla.


dagens låt


Tove Styrke – Million Pieces - Familjen Remix



Spelades på P3 idag. I like.

diktaren


"Du tog mitt hjärta ifrån mig.
Du skulle ju ringa men istället gick du hem till din förra tjej.
Du tittade inte ens på mig när jag försökte prata med dig i skolan.
Du försöker glömma bort mig.
Men jag glömmer aldrig, det du gjorde mot mig.
Du tog mitt hjärta ifrån mig.
Jag kommer aldrig att förlåta dig."

"Skriven av Sofia Ek-Berggren från klass 8G"


Sitter och går igenom lite gamla skolsaker som duktigt fyller upp alldeles för mycket plats i bokhyllan. Den första slutsatsen jag kan dra efter första skymten av skolpapper är att någon vidare diktare har jag väl ändå aldrig varit.
...


rösta


Är bakfull. Är inte alls sugen på att röra mig. Är filmpeppad och har fettsug.
Men nejdå.
Idag är det dags att göra sin plikt som svensk medborgare och visa vad man tycker. Det är fan dags att någon äger Mr.Reinfeldt.

PEPPEN



seger


Mmm....7-0. Smakar så bra i munnen när man uttalar det. En vinst av förhoppningsvis många i vårat DM (distriksmästerskap) som vi är med i. Lamadjuret stod först på tur. Och back var dagens position. En mycket intressant och rolig position som jag absolut skulle kunna spela flera gånger.

Och som grädden på moset så blir det finmiddag med brudarna ikväll. Har saknat de små pinglorna efter all insparkshets de senaste veckorna. Men nu får vi äntligen umgås och spåra tillsammans igen. Kommer bli kalas.


bilddags


what's the point of doing anything


Usch vilken meningslös dag när jag tänker tillbaka på den. Fick ledigt från vfu:n idag för att jag skulle ägna mig flitigt åt de underbara uppgifterna vi fått av institutionen hemma istället. Blev något gjort? Skulle inte tro det.

Nejdå. Istället så ägnade sofia dagen åt att halvvakna runt tolvsnåret och direkt dra på gårdagens idolavsnitt. Jäsa någon timme eller två i sängen. Ta sig stapplandes ner mot undervåningen, fixa youghurt med cornflakes. Moffa i sig i sängen och gå igenom tv4play:s, tv3play:s och även kanal5play:s ungefär alla bra och även några dåliga program. Kikar på klockan och inser att jag kanske borde ta mammas direktiv om att laga mat till familjen lite mer seriöst. Stapplar ner till undervåningen för andra gången, rör ihop pasta med någon vitlöks-champinions-paprika-gul löks-tomatpure-basilika-creme fraishe-sås som faktiskt blir ganska lyckad.

En förvånad och hungrig familj kommer hem. Lyckad matlagning. Ännu en gång har hon gjort det. Ickehemmafrun. Så något bra har jag väl gjort idag kanske. Jag gjorde någon annan glad. Eller nått. Nu börjar jag flumma, dvs dags att sova. Ska bara planera min lektion till imorn först som kommer ta några år. Men efter det är det natti.

Så, natti.

lärare


Usch vad jag är äckligt dålig på att uppdatera ibland. Men så är det om man har ett liv. Eller om man inte har någon som helst ork att sätta sig ner och skriva en sketen liten rad.
Jaja. Nu har snart två av mina sju veckor gått av min vfu och det känns mer och mer som man kommer in i lärartänket. Jag hoppas verkligen att jag har valt rätt yrke...

love is in the air


Idag ska jag fira 2 månaders sjuk lycka. Som han själv sa "Det här är bara 2 månader av tusen".


I'm blue dabedidabidao...




Så här blå var alltså jag i fredags. Trots att hela lördagen ägnades åt att skrubba bort skiten så var det värt varenda liten blå smula.


Arsenal-Bolton


Synd att min pojke har tagit sönder sin tv, annars hade man ju kunnat sitta och segdra i sängen till lite fint Arsenal-spel, men icke. Teknik är något som han saknar stackarn.

top tre-bästa kväll


Igår ägde en av de top tre roligaste kvällarna rum på v-dalas golv. Sjukt underbar avslutning med alla fina nollor som utvecklats läskigt mycket under dessa veckor.
Lite sorgligt dock att det har nått sitt slut efter alla dessa veckors glädje och kärlek med människor. Kommer bli ovant att inte behöva gå till systemet varje dag, att inte ha något att stressa ihjäl sig till direkt efter skola och praktik, att påminnas om hur det är att vara nykter och att inte få träffa alla sötnosar varje dag.

Men men. Nu är det bara att ställa in siktet på lärargasquen som kommer bli fulländad.

PEACE OUT

de e najs


Skön dag. Först en chill friluftsdag med fordons-ettorna. Lite tipspromenad, låd-känsel, stövelkastningar, kast med tumstock, skruv och mutter-skills som sätts på prov blandat med korvgrillning och allmän socialisering. Efter det en två timmars powernap på en lång och gul bussresa.
Och nu väntar först en finmiddag hos småkusinerna och sen en mycket intressant match mot vårat talangfulla USM-lag.

Som sagt, en skön dag.



idol


Mm. Har precis avverkat dagens idol-avsnitt och sitter nu mest bara och stirrar i den lilla lilla ettan i studentstaden i väntan på att mitt sällskap till handbollstokiga lillpojke ska dyka upp. Pizza-kartongerna har jag lagt fint tillsammans med disken i en organiserad hög på skrivbordet, kläder ligger spridda i form av en stjärnhimmel på golvet och sängen är lika obäddad som vanligt. Funderingarna på att städa existerar tyvärr inte.

Jaja. Imorn är det friluftsdag på det Westerlundska gymnasiet. Lite "lära-känna-lekar" för ettorna och sånt krafs, kan bli rätt kul faktiskt. Hittills så får faktiskt min tid som lärarpraktikant ett stort mvg. Klockren handledare, trivsam skola, avslappnade lärarkollegor och sköna elever. Vad mer kan man begära liksom. Att eleverna ibland tror att jag själv är en elev på grund av min ålder gör inte så mycket. Känns bara som att man kommer närmare eleverna på något operverst sätt.

Nä, nu ska jag sträcka ut mig i den obäddade sängen, slå på en alldeles för bra film för en onsdag och passa på att njuta lite extra nu när inte läxor och sånt skit finns att göra.


Häpåde.

hemma igen


Fan, det var inte så farligt ändå. 7 veckor i Enköping, here I come!


illa, jag mår illa


Uäh. Mår riktigt bajs just nu. Höstens förkylning är verkligen på g, trots att jag gjort allt för att försöka undvika hostningar och snorningar som härjar runt omkring en 24/7. Men nu är det tydligen min tur.

Idag lirade Storvreta IBK dam två matcher i en tränings-mini-cup ute i Alunda. En match mot Alunda, förra årets seriesegrare i vårt division 2, och en match mot division 1-laget Gävle. Torsk i båda matcherna, dock väldigt bra första match med de jämna siffrorna 4-3 plus ett äckligt otursmål. Andra matchen finns det tyvärr inga kommentarer på.

Och imorgon börjar det hela. 7-veckors slit borta i Enköping. Alarmet på mobilen står på 05.00 och enirokartan är utskriven och redo att användas. Nu återstår bara utmaningen. Eleverna.


Nu ska jag sega mig igenom någon riktigt bra rulle för att sedan slockna som ett ljus innan 12 så att man är sjukt pigg och fräsch imorn. Eller inte.

success


WOHO. Potatisgratängen blev någorlunda som jag tänkt mig i alla fall. Nu är det bara kycklingspetten kvar. Hoppas gud är på min sida.

det blir inte alltid som man tänkt sig


lediga lördag


Ah, äntligen lite ledighet. Trots att den här "skolveckan" har varit en av de lataste jag någonsin varit med om så känns det ändå skönt med lite lördag.


Igår var det ju fredag som man kanske kan lista ut, och den spenderades till en början på regniga Polacks med lite lätt analyserande av matteböcker, bland annat en av mina gamla mattelärares bok. Kändes väldigt konstigt att sitta och kritisera det som man lärt sig själv en gång i tiden.

Vid tvåtiden smet man från lektionen ner en sväng på stan för att möta upp lillpojken. Fixa present till 49-årig moder, äta donken-fett, ordna klipp-tid till krulltott, inhandla ett äkta par springskor för en gångs skull och självklart svänga förbi systemet i vanlig ordning.

Hem och njuta med några kalla och en slibbig pizza framför en riktigt bra match där Sverige har mest bollinnehav och tempot är på en riktigt hög nivå. Till och med Zlatan joggade. Otroligt. Wernblooms baljor var grädden på moset, och kvällen var fullbordad. Tidigt sänggående.


Och idag är planen att jag, Sofia Ek-Berggren, ska laga en två-rättersmiddag till en viss herre. Har redan stressat iväg till ICA och köpt mina invecklade ingredienser så är det bara att tuta och köra. Önska mig lycka till.


// Ingenhemmafru

black'n white



bAjSkAkA


Jag har nog aldrig hatat kladdkaka så mycket som jag gör just nu. FAN vad illa jag mår.

:(

RSS 2.0