FAN




Fel lag vann idag.

öl-mys


Kom nyligen hem från en härlig chillkväll jag ägnade med en viss miss Gabriella och en mister Rezan från ett sjukt överfullt Västgöra nation med en öl i kroppen. Äntligen kan man sitta ute och dricka öl utan att frysa. Då är det fan sommar, på riktigt.


Jag och ölen på Teneriffa under sommaren 2010

dagens utmaning..


..är definitivt att packa. Det spelar ingen roll hur länge man ska vara borta, eller vart man ska. Det är själva packningen som är boven i dramat.

Jag är sämst på att packa. För just det faktumet att man ska vara borta från sitt hem någon eller några dagar gör att jag "för säkerhetsskull" tar med mig för mycket, samt onödiga saker som jag inte ens använder. Oftast blir det dessutom den här "sista-minuten-packningen", då pappa och andreas står och gapar på nedervåningen att alla väskor som ska in i bilen ska stå i hallen NU annars blir det kvar hemma, då man springer runt sjuttio varv som en tok och typ slänger i lite av varje, lite "ifall att-grejer". Brukar aldrig sluta bra.

Antingen glömmer man det viktigaste (typ mobilladdaren), eller så får man med sig världens största (ej pocket) bok, som jag absolut aldrig, inte ens skulle kunna tänka mig tanken att öppna. Så ovärt. Sen kan man ju också ställa sig frågan, borde man inte lära sig av sina misstag?


Aja, the thing is, imorn drar jag upp till Dalarna och firar kycklinghelg och äter alldeles för mycket gott (juste, måste packa gympadojjorna - också en onödig grej, eftersom jag aldrig kommer dra ut och springa, men det är ju bra om möjligheten finns där liksom) hos mormor och morfar. Trevligt värre.


Så ja, skål och glad påsk då!



csn


Mitt nästa inköp när det såkallade csn:et vill dyka upp blir (bl.a):


Damtopp Just idag är jag starkT-Shirt Just idag är jag stark Svart

Borde vara lag på att varje bajare ska ha en sådan vacker skönhet i sin garderob.

två veckors kycklinglov


Mm. Överskriften talar för det mesta. Ska bli riktigt chill med lite ledighet efter för många 8-17-dagar som spenderats på vackra Polacksbacken den här terminen. Inga måsten, inga tider att passa, inga seminarier att vara nervös inför på två veckor. Dock finns det en nackdel. Man måste skaffa sig något som heter disciplin. Och hur man gör det, ja det är den stora frågan.

Dag ett på lovet inleddes iallafall starkt med en Yatzy-turnering mot Jake the snake i stekhet sol till en ljuvlig frukost. Fortsatte med en sväng ner på staden, fixa lite saker, käka glarre och steka vidare på balkongen. Slappa framför tv:n och kolla när Leila och Per Morberg gör underverk i köket. Fixa en fiskpinne-middag och avnjuta den med en öl. Nästan för chill första dag med andra ord.

Nästa vecka är det dags för två tentahelveten också, varav ena på självaste 21-årsdagen. Riktigt mysigt. Så imorn blir det plugg för hela slanten. Precis.


Nu, film-mys.




ekebychill


Mmm. Man kan inte annat än njuta av 23 grader och sol. Klev precis innanför tröskeln efter en solig visit tillsammans med Amanda och en varsin twister på ekebys vackra konstgräs, med amatör-aktig studentfotboll som underhållning. Kunde inte bli mer chill en dag som denna.

Ikväll blir det ut och äta med mannen också. Två veckors kommande påsklov måste nämligen firas på ett eller annat sätt.


Tja.

dagens hunk



Jim Sturgess

Man kan bara älska honom i filmen The way back, där han gjorde succé som en av huvudpersonerna i skaran med människor (bland annat Gustav Skarsgård) som flyr igenom i stort sett hela filmen från ett koncentrationsläger i Sibirien för att ta sig till Kina. En mycket bra och väl genomförd film som absolut måste ses. Framför allt så är den baserad på en verklig händelse, vilket gör det hela lite bättre.

Se den för fan.

"våffeldagen"


Gårdagskvällen ägnades hemma hos min vän Madeleine, där vi skapade frasiga våfflor och drack vin. Inte hel fel. Såna torsdagar skulle jag definitivt kunna tänka mig framöver.












ett rim-stim


Vaknade precis och satte mig som vanligt vid Jacobs skrivbord och börjar pilla på datorn. Sen lägger jag märke till ett av Jabocs papper han ska ha till en av sina lektioner han har på sin nuvarande praktik som ligger och tittar på mig. Jag börjar läsa det:

Syskonen Hilda och Per
Dom är snälla och rara
Helt underbara
Men framför allt är dom lika som bär

Snubben trodde han var cool
För han hade en vattenpistol
Han glider runt i en ny fin bil
För han gillar att glida med stil

Hjärtat frös till is när hon hörde ett dån
Hon blunda och låg alldeles still
Hon lyssnade noga och funderade på vart det kunde komma ifrån
Plötsligt hörde hon det en gång till


Min pojkvän är ett rimmande geni.


välkommen helg


Åh. Alltid lika najs med långhelg. Inte för att jag kommer ha någon som helst möjlighet att slappa på den eller faktiskt göra vad jag vill eller så, nej nej, men bara det att man har det aningen bättre än alla andra, det är najs. Skadeglädje är den sanna glädjen, true story.

Fem tentor är nämligen inget man kan festa bort på helgerna, har jag kommit underfund med nu, efter ca två års universitets-erfarenheter. Det funkar liksom inte så. Dessutom blir det hela aningen svårare, när man festar bort kunskaper och minnesceller, att faktiskt komma ihåg de formler man borde komma ihåg till tentan. Ack ack.

Men som sagt, nu är det dags att ta sig i kragen, börja gnaga på tentapluggandet så att man enkelt kan slita sönder dom när det väl är dags.


Nu ska jag göra makaroner med smör till frukost. Kalorier måste ju bara vara den bästa starten på dagen.


Peace.


frågan är inte om, utan när


Jag pallar fan snart inte mer.


en blivande fruitdealer


Dags för söndagkväll igen då. Om man kollar tillbaka på veckan så har den varit väldigt sportfylld om man frågar mig. Innebandycomeback i måndags, Sverige-Moldavien i tisdags, Storvreta-Pixbo i onsdags och fredags, Arsenal-spelande igår och allsvenskt derby imorgon. Något jag ser väldigt mycket fram emot. Senast jag stod på Råsundas läktare (i AIK-klacken till och med), var förrförra året någon gång. Alldeles för längesen det vill säga.

Förutom sportande så har jag ägnat en av mina kvällar på kantorsgatan hemma hos sötnosarna Gabbi och Micke på dundermiddag samt film. Mycket mys. Även ett Stenhagen-besök utfördes en av kvällarna med Starcraft och Smålands som huvudämne. Vem vet, en vacker dag kanske jag sitter där i Sydkorea och spelar mot Fruitdealer och grabbarna och dricker Dr.Pepper och tjänar cash. Skulle varit rätt najs.


Men nu har jag tydligen valt att bli lärare istället. Så kan det gå. Och apropå lärare så måste jag kolla upp när jag börjar imorn. Vi har nämligen programmering på schemat, verkligen något som vi blivande gymnasielärare kommer ha nytta av i framtiden, det vill man ju bara inte missa.


Tja.



En solig morgon på studentvägen.


Ljuvligt vitlöksbröd med tomater och mozarella fick vi till förrätt.


Sötnosen Gabriella som skapat den ljuvliga maten.


Doctor Ring var även där och njöt av kvällen. 


Huvudrätten som bestod av fläskkotlett, klyftpotatis samt baconinlindade haricot verts med en underbar sås gjort på skyn från köttet. 


En regnig dag på studentvägen.


RSS 2.0