mina nyårslöften


 

1. Börja lägga pengar på vettiga saker

2. Hålla i bollen mer på innebandyplanen, väcka egot inom mig

3. Sluta slarva med tandborstningen

4. Lära mig dricka svart kaffe

5. Lära mig laga ätbar mat

6. Sluta håra ner allt och alla (haft FÖR många klagomål den senaste tiden)

7. Försöka lyckas med att hålla rummet städat två dagar i rad




Nu gäller det bara att försöka hålla/uppnå dem här. Lycka till till mig.


mot nya 2010




Nytt år, nya möjligheter.

Det är väl iallafall något man kan hoppas på. Mm årets nyårsafton ser ut att kunna bli antingen en total flipp eller flopp. Det beror på lite med vilken inställning man går in med. Som jag sade till min käre pojkvän igår, man lär gå in med noll förväntningar. Det är då det blir som bäst liksom. Så därför har absolut inga som helst förväntningar på nyår. Och jag är inte alls sjukt taggad. Gud nej.


...







fame?





Jag var tydligen med på tv imorse. På lokalnyheterna enligt mamma. Dom visade när jag gjorde storvretas sista mål i kvartsfinalen mot ett finskt lag i Storvretacupen. Känslan som Mika Kohonen en helt vanlig jobbardag växte några millimeter efter det.



Lite synd bara att man inte ens ser om jag är en tjej eller kille i filmen.








Hjärta




Ville bara visa vilken fin pojkvän jag har.







Jag tycker om dig.



Nyårsafton 2009

 

såhär såg förra årets nyårsafton ut:





.....

undrar hur fan den kommer se ut i år.



världens bästa recept




Recept på hur man städar sitt rum på bästa sätt utan att bli avbruten hela tiden och påbörja andra saker:



Du behöver:

1 glas vin
1 skål med ischoklad
1 håkan




En genialisk combo som omöjligt kan bli fel. Och ett städat rum får man på köpet. Värt.



week 52








3D-nördar på avatar-filmen




I måndags så blev det först ner på stan för att träffa småflickorna och fika gott på Åkanten. Mysa ett tag, sen hem och städa rum. Filmkväll med fint sällskap. Strandvaskaren och The Wickerman var två filmer som sågs.

Tisdagen bjöd på julbak med flickorna hemma hos mig. Pepparkakor, ischoklad och brända mandlar skapades som tidigare visats. Mys. På kvällen, städning städning städning av rum.

På onsdagen blev det att fara ner till stan och träffa Malva, Sandra och Gabbi en stund på stan för en matbit på panini och lite allmän julshopping. Senare lite mysfika med Gabbi på storken och julklapps-letande med Simon. Cheesburgare, hyra Drag Me To Hell och Knowing, dricka öl och bada bastu bestod resten av kvällen av.

Torsdag, julaftonen då. Gröt till frulle, umgås med familj och släkt, äta för mycket julmat och tusen kilo godis, somna till kalle, hälsa på tomte, öppna julklappar, somna till karl-bertil, umgås och spela kort med släkt, se på film, sova.

På fredagen bar det av med tåget till Skyttorp för lite socialisering hemma hos Micke. Vidare in till stan för att se Avatar med 3D-glasögon på. Efter detta vidare till terass för en öl och en orgasm.

Idag lördag blev det en heting till match i Fyrishovs A-hall, nämligen Storvreta - AIK. Hemmalaget tog hem vinsten med underbara 10-7. Efter match blev det mysig middag på Java.



Och imorn börjar Storvretacupen. Först möter vi Täby, sedan Akatemia och sist, men absolut inte sämst, RIG Umeå. Jag säger bara en sak, favorit-köttmur i repris here we come!





Over n out.


.


mår illa





Jag hade nästan glömt bort hur mysigt det är att baka. Speciellt när man är många. Idag så blev jag i alla fall påmind om det.

Mina små söta vänner kom hem till mig och ville skapa fina bakverk. Det som skapades var pepparkakor, ischoklad och brända mandlar. Så nu mår jag sjukt illa och vill aldrig mer se så mycket som en kokosflinga i min närhet. Usch.


Lite bevis på bakningen:





Fullt fart i köket




Malva och Sandra



Brända mandlar är aldrig fel


Bakningsteamet

Ischokladen var dödligt god




Man får faktiskt lite julkänsla av sånt här. Riktigt mysigt.
Och för att förstöra denna mysiga julkänsla totalt så ska jag nu hjälpa mamma och städa toaletterna. "Du är ju så bra på det eftersom du brukar göra det hos Daniel och allt."
Suck.


ensam










jag saknar dig. jag vill ha dig här.










dagens Asplund









"Dagens kvinnor är män."










Älska





Jag vet inte varför, men jag älskar verkligen den här bilden.







tomten är far till alla barnen




Jullov jullov.


Yes. Då var man alltså fri i sisådär 24 dagar. Is nice. Eller ja, det beror väl på hur man definierar ordet fri. Just nu är definitionen: "Att inte behöva sitta på ilu och mögla". Nej, nästa gång man behöver ta i någon form av kurslitteratur så är det på vackra Pedagogikum det ska ske. Längtar lite dit faktiskt.

Men nu är det inte skola det är prat om som sagt, utan nu är det fritid i fokus. Idag spenderade jag till exempel en del av min fritid på stan där jag köpte in resterna av mina julklappar. Perfekt. Slipper man den stressen såhär fem dagar innan jul iallafall.
Sen så spenderade jag även en del av min fritid med mina fina små klasskamrater och tittade på den gamla hederliga "Tomten är far till alla barnen". Otroligt svensk film. Dock underbar.


Nej, nu ska jag äta upp resten av andreas blåbärstårta. Mumma. 


betnér ägde ukk



Onsdag then.


Idag var det betnér som stod för dagens höjdpunkt. En sjukt bra komiker som verkligen är iskall och hur cool som helst. Han tar upp ämnen som verkligen slår igenom hos alla med argument som får vem som helst att hålla med honom. Och ilskan sen... Underbart säger jag bara. Underbart.

Igår var det bio och kinabuffé som var dagens höjdpunkt. 2012 som då sågs, var en riktigt bra film när man inte hade några som helst förväntningar på den. Riktigt snygga effekter som gjorde att man spände sig då och då inne i den mörka biosalongen. Så för er ocoola, se den.

Imorn torsdag är det ännu ett litet seminarium som väntar. Är självklart helt och hållet förberedd inför detta. Kommer gå hur bra som helst antagligen. Läraren älskar mig också. Nästan jobbigt att gå dit och veta att man kommer äga ut precis allt och alla. För det kommer jag ju definitivt göra. Efter jag läst de båda böckerna vi har till imorn bara. Men jag älskar att läsa kurslitteratur så det är ingen fara. Det finns faktiskt inget bättre.



GODNATT.

...





Fick nyss ett sms av daniel:


"Jag har köpt en julklapp till dig. Haha"







Jag är rädd.

snön ligger äckligt på taken




Snösnösnösnösnö.


När snön äntligen kommer efter att man tjatat om den sen november, så inser man att det var mycket bättre innan den kom. Iallafall jag. Det finns nämligen en viktig skillnad som jag glömmer bort varenda jävla år. Att TITTA på snön och se den glittra och glimma och sånt genom ett fönster är en sak. Att VISTAS i skiten när man ska gå till bussen, är en helt annan.


Sommar nu tack.






shopping på HM




Ännu en fin liten decemberdag har gått. Det kom till och med snö idag. Kan ju inte bli mycket bättre.


Starten gick av stapeln på självaste ILU, där redovisningar av veckans vfu gjordes. Åkte ner på stan med minifamiljen för att få sig en matbit på norrlands. Trevligt.
Efter ungefär tre timmars sittande var det dags att gå. Otroligt dum som jag var, efter att vi tagit farväl av flickorna, bad jag Hannes och Huge (uppsmummelmummel...blogspot.com) att vara mina rådgivare inför köpandet av present till min soon to be-artonåriga broder.

HM var målet. Något som inte är alldeles för dyrt, men som samtidigt är snyggt och väldigt andreas stil. Det var tanken. Jag hittade en fin, svart tröja med ränder ganska snabbt. Rätt så säker på att det är andreas stil.
-"Nää, den där skulle han inte vilja ha, ta den grå istället."
-"Ta något rött."

...


Dagens lärdom: Man ska aldrig be killar om hjälp när man ska köpa presenter till andra killar. Kan inte bli annat än fail.


dagens sång







http://www.youtube.com/watch?v=PRGz9xSP_SA



Bacon IS good for me.








blåbärs-knät




Okej, så här är läget.


I lördags, under matchen mot Arlanda så var det en ganska stor back som inte alls tyckte att jag skulle stå där jag stod, framför deras mål och bufflade. Hon gav mig en fuling till knuff i ryggen som gjorde att jag ramlade helt oförberett framstupa, med ett av knäna i det vita gympasalsgolvet. Gled ungefär fem meter på det, samtidigt som hela kroppstyngden vilade på endast detta knät. Inte sådär jättemysigt.
Dock ställde jag mig upp snabbt och fortsatte matchen.

I måndags var det träning, som då var en självklarhet trots huden som hängde ut på ett äckligt sätt utanför min vänstra strumpa på grund av svullnaden från knät. Fys i början av träningen, som då skapade världens kula på mitt knä, det hade svullnat och blivit lika stort som en innebandyboll (NOLL överdrift). Fortsätter träningen ändå.

Idag är mitt knä, som inte längre alls ser ut som ett knä, blått från knäskål ner till fotknyla. På hela benet. Och om man trycker på min knäskål, som jag visserligen inte känner, så känns det som fingret ligger i en mini-vattensäng och guppar.


Inte blir det heller bättre av att mamma (ja, mamma) ringer till världens dummaste tjej på sjukvårdsupplysningen som inte kommer med några som helst råd, utan endast upprepar det mamma säger och konstaterar att det absolut inte finns några tider över huvudtaget på samariterhemmet eller på någon annan vårdcentral.




Suck. Jag har verkligen inte tid med sånt här.


dagens gabriella








"Vi lever i en värld av idioter, där alla killar står först i kön."




Kunde inte sagt det bättre själv.

xD


pepp inför mika-lek





Idag började min vfu. Som vanligt har jag den i Enköping, sveriges närmaste stad.
Och nej jag ska inte klaga på mina alldeles för tidiga mornar och äckliga bussar som aldrig står vid busshållplatsen när de ska det. Nej o nej. Jag hade faktiskt tänkt att säga att det är ganska kul att få gå ut på praktik igen. Att se något annat istället för bilderna i all jädra kurslitteratur kan inte bli annat än positivt faktiskt.

Det var alltså det om skolan.
När det gäller innebandyn så har vi en "lagaktivitet" imorgon. Vi vet inte vad den består av, det enda vi vet är att hundra kronor ska tas med och även en servett, en bläckpenna och en klädnypa.
...


Förresten så kan även nämnas att min helg var väldigt fin. I fredags var det dags för 5 minuters fritt pratande i klassen, HELT utan stödord. Läskigt, men nice när man väl hade ägt rummet.
Ner på stan och käka jalla med lisa, dricka te med gabbs, amanda och malva på norrlands och chilla. Hem till lisa och vidare till hugestammen för att ha en trevlig glöggkväll med trevligt folk. Besök på ög på kvällen.
Matchen på lördagen spelades mot Arlanda. Vinst. Hem och duscha, vidare mot stan. Träffa mysigt folk och chilla på norrlands med en öl eller två.
Gårdagen, som då var pojkvännens födelsedag firades med frukost på sängen, städning av rum, presenter hit och dit och laga en middag. Mysigt.


Mmmm. Nu vet man lite mer om mitt sjukt intressanta liv. Inte dåligt inte dåligt. Nu ska jag peppa inför lite mika-lekande.





Over and out.



WOHOO SHAMONA









O herregud vad sällsynt det är med uppdateringar just nu. Mjaja, det kommer en. Snart.










budgetuppdatering



Ack o ve.

Det är redan den första december och sofia har gjort av med, låt oss säga skadligt mycket pengar.
Månadens hjälte kommer alltså bli lönen.
Fast vid närmare eftertanke så har mina inköp mest varit allmänna förnödigheter. Faktiskt.
En liten kjol där, några väskor här, little italy, lite monki ibland, subway då och då och ett och annat hm-besök med mera. Men det är ju sådant som hör studiebidraget till.
Eller?

Månadens fail är iallafall att jag inte köpt en endaste liten sketen julklapp hittills. Jag brukar vanligtvis vara klar med alla i november. Så nu är det nog dags att ge sig en smäll på shoppingfingrarna om det ska bli någon riktigt vacker och julklappsfylld jul i år.


(Jag ska bara handla lite extremt viktiga saker imorn, men efter det är det hårdhandskarna på. Jag lovar.)


RSS 2.0